Welke oorzaken maag zwelling & diarree?

March 14

Overzicht

Een gezwollen, tedere buik en diarree kunnen worden ongemakkelijk, om te zeggen het minst. Er zijn verschillende dingen die leiden dergelijke symptomen tot kunnen, en naar de bodem van hen is de eerste en belangrijkste stap in herstel. In sommige gevallen kunnen deze symptomen worden toegeschreven aan iets simpels. Soms kunnen ook veel ernstiger zijn, dus praten met een arts om een stevige diagnose en behandelingsopties zo spoedig mogelijk te bespreken.

Abdominale kankers

Abdominale kanker is slechts een van verschillende soorten ziekten die een gezwollen buik en persisten diarree als een symptoom hebben. Verlies van eetlust, onverwachte gewichtsverlies of gewichtstoename en misselijkheid en braken zijn ook tekenen van maag of buik van kanker. Abdominale kanker kunt opnemen om het even welk van een verscheidenheid van soorten van kanker, met inbegrip van leverkanker, maagkanker, slokdarmkanker, baarmoederkanker en eierstokkanker.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom, of IBS, is een aandoening gekenmerkt door opgeblazen gevoel, gas, diarree, misselijkheid, buikpijn en mucuous in de ontlasting. MayoClinic.com meldt dat maar liefst één op de vijf Amerikanen lijden aan symptomen van IBS, maar slechts weinigen medische behandeling proberen. Wie heeft last van IBS-gerelateerde symptomen worden aangemoedigd te streven naar professionele behandeling om het uitsluiten van andere, meer ernstige, medische voorwaarden.

Blindedarmontsteking

Blindedarmontsteking, een infectie van de appendix, kan ook worden toegeschreven aan de zwelling en pijn in de buik, evenals de diarree. Volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse is blindedarmontsteking meest voorkomende bij mannen en vrouwen tussen de leeftijden van 10 en 30. Andere symptomen van appendicities kunnen zijn frequente winderigheid of de onmogelijkheid tot het passeren van gas, lage koorts, obstipatie en braken.


gerelateerde artikelen