Schrale lippen Peeling

April 28

Schrale lippen Peeling

Schrale lippen zijn lelijk en pijnlijk zijn, vooral als de huid pelt en scheuren. Peeling van de huid op de lippen kan hen zo teder dat eten en drinken ongemakkelijk worden maken. Als Schrale lippen slecht genoeg ontstoken, ze kunnen bloeden en zijn waarschijnlijk besmet raken. Deze aandoening wordt meestal veroorzaakt door droge lucht, en kan gemakkelijk worden behandeld.

Milieu-oorzaken

De huid op de lippen is dun en voortdurend blootgesteld aan de elementen. In tegenstelling tot de rest van de huid op je gezicht, je lippen bevatten geen olie-klieren, en daarom kunnen niet hydrateren op hun eigen. Winterweer is een gemeenschappelijk boosdoener van schrale lippen. Koud weer, wind en een gebrek aan vocht alle beroven de huid en lippen van vocht. Hoewel niet we meestal zomer met schrale lippen associëren, kan ook de zon drogen van de lippen en leiden tot zonnebrand, chapping en peeling.

Medische oorzaken

Hoewel schrale lippen meestal het gevolg van milieufactoren, kunnen meer zelden zij het resultaat van een slechte gezondheid van tandheelkundig of medisch. Die mensen voor wie schrale, peeling lippen zijn dat een chronisch probleem moet een arts bepaalde medische aandoeningen uitsluiten raadplegen. Slecht passend kunstgebit, behoren ziekte van Crohn, hypothyreoïdie en het syndroom van Sjogren tot de gezondheidsrisico's die leiden droogheid of ontsteking van de lippen tot kunnen.

Behandeling

Het gebruik van een olie-gebaseerde smeermiddelen crème of een lip-product waarin petrolatum of bijenwas kan zinvol zijn in het behandelen van schrale, lippen peeling. Als de lip-peeling niet te streng is, kan uw arts kan aanbevelen dat u scrubben de dode huid probeert door zachtjes wrijven de lippen met een washandje. Als je lippen hebben ontwikkeld scheuren of zijn begonnen met bloeden, dient u uw arts, omdat een antibioticum nodig zijn kan te voorkomen of bestrijden van infecties.

Preventie

U kunt om te voorkomen dat uw lippen, likken want zodra je speeksel verdampt, je lippen zelfs droger dan vóór zullen. Plukken van de dode huid van de lippen kan leiden tot scheuren en bloedingen van de huid--kan uw arts voorstellen dat u een zacht exfoliërende methode in plaats daarvan gebruiken. Ademen door je mond kan verhogen lip droogheid. Logeren voldoende gehydrateerd mogelijk risico van droge lippen verminderen. Uw arts kan voorstellen dat u houden van je lippen beschermd met een crème smeren of lippenbalsem. Luchtbevochtigers zijn ontworpen om meer vocht binnen, die het risico van schrale lippen kan verminderen.

Cheilitis

Hoewel lip balsems dienen kunnen om de lippen beschermen tegen vochtverlies, in sommige gevallen kunnen ze verergeren schrale lippen, wat leidt tot een ontsteking van de persistente lip cheilitis genoemd. Sommige gebruikers lippenbalsem likken dwangmatig het op smaak gebrachte product op hun lippen, leidt tot een vicieuze cirkel die behandeling met antibiotica voorschrijven.


gerelateerde artikelen