Helpt Primrose olie menstruele bloeden?

July 28

Helpt Primrose olie menstruele bloeden?

Teunisbloemolie is een rijke bron van essentiële vetzuren-gamma-linoleenzuur, gewaardeerd voor zijn anti-inflammatoire eigenschappen en het effect daarvan op vele veterinairrechtelijke voorschriften. Teunisbloemolie is een natuurlijk supplement die je over de toonbank kopen kunt. Terwijl het is gebruikt voor sommige vrouwen veterinairrechtelijke voorschriften, hebben de bestudeerde gevolgen ervan voor de menstruele cyclus gevarieerd.

Wat is teunisbloemolie?

De zaden van de plant evening primrose zijn rijk aan een samengestelde genaamd gamma-linoleenzuur, een essentiële vetzuren. Teunisbloemolie wordt verkregen uit zaden van de plant en verkocht als een voedingssupplement. Gamma-linoleenzuur of GLA voor kort, is een omega-6 vetzuur niet vaak gevonden in de meeste mensen diëten. GLA is een natuurlijke ontstekingsremmer. Het is beschikbaar over de toonbank, en heeft de potentiële voordelen voor vele medische aandoeningen, met inbegrip van kwesties van de gezondheid van het aantal vrouwen.

Teunisbloemolie en Women's Health

Teunisbloemolie is aanbevolen voor meerdere vrouwen hygiënische omstandigheden, waaronder het beheer van PMS-symptomen, de verlichting van de symptomen van de menopauze en het beheer van borstpijn, genaamd mastalgie. Het gebied waarvoor het de meeste belofte als toont aan de gezondheid van vrouwen gerelateerde mastalgie behandeling is. In sommige Europese landen, wordt teunisbloemolie vaak voorgeschreven eerst andere geneesmiddelen voor de behandeling van mastalgie. De Universiteit van Maryland Medical Center ook rapporten hoewel er enkele anekdotisch bewijs voor teunisbloemolie en opvliegers wellicht, er is weinig wetenschappelijk bewijs om de doeltreffendheid te controleren. Het kan echter helpen verlichten enkele PMS-symptomen, met inbegrip van opgeblazen gevoel en stemmingswisselingen.

Teunisbloemolie en menstruatie

Terwijl er geen melding gemaakt van teunisbloemolie van invloed is op de werkelijke bloedingen menstruatie is gekoppeld, kan het enkele andere symptomen die gepaard gaan met de menstruatiecyclus van een vrouw te verlichten. Echter, zoals het gebruik ervan voor menopauze symptomen, veel van het bewijs is anekdotisch. Beth Israël diaken Medical Center meldt dat in sommige van hun herziene studies, teunisbloemolie belofte voor de behandeling van sommige menstruatie stoornissen toonde; echter, de studies waren ook kleine en bevatte vele gebreken, beperken hun betrouwbaarheid. Het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde meldt dat het supplement in de beter ontworpen studies, geen significante effecten op PMS symptomen heeft aangetoond.

Voordat u teunisbloemolie

Terwijl het onderzoek beperkt is, betekent het niet dat teunisbloemolie nutteloos is als het gaat om de behandeling van sommige van de symptomen die gepaard gaan met een vrouw periode. Het is echter best contact op met uw arts voordat u begint elk type van supplement. Terwijl teunisbloemolie over het algemeen veilig voor de meeste mensen is, het spijsverteringsstoornissen kan veroorzaken en kan communiceren met over-the-counter pijnstillers. Het gaat hierbij om ibuprofen en aspirine, beide NSAID's. De Universiteit van Maryland Medical Center verslagen dat de meeste volwassenen van een dosis van 2g à 8g evening primrose profiteren olie dagelijks; echter zij adviseren dat u een formulier met 8 procent GLA, die de gestandaardiseerde vorm.


gerelateerde artikelen