Kunnen kaneel helpen die u verliezen buik vet?

December 26

Kunnen kaneel helpen die u verliezen buik vet?

Vet in de buik, viscerale vet, genaamd opgeslagen verschilt van onderhuids vet die elders is opgeslagen. Volgens de Harvard Medical School geeft buikvet een groter risico op hart-en vaatziekten en diabetes. Terwijl een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging voorop bij het beheer van uw gewicht, heeft onderzoek uitgevoerd bij muizen aangetoond dat kaneel kan helpen verminderen van buikvet. Het is gemakkelijk te nemen meer kaneel in uw dieet. Toe te voegen om warme dranken zoals thee of koffie voor smaakstof, toevoegen aan havermout of granen in de ochtend of zelfs koken in je eten voor het diner.

Kaneel verlaagt visceraal vet in muizen

De werkzame stof in kaneel, waardoor ook het zijn aroma, heet cinnamaldehyde. In een Japanse studie gepubliceerd in het "Journal van voeding wetenschap en Vitaminology" in 2012, werden twee groepen muizen gevoed een dieet hoog in sacharose en vet. Één groep kreeg dagelijks cinnamaldehyde, en de andere niet. Na een maand vonden de wetenschappers dat de muizen nemen cinnamaldehyde had verloren visceraal vet, terwijl de controlegroep niet. Ze concludeerden dat de cinnamaldehyde gestimuleerd het metabolisme van de viscerale vetweefsel, suggereren dat kaneel nuttig bij het verminderen van buikvet zou kunnen zijn.

De feiten

Hoewel de invloed van kaneel op visceraal vet bij de mens is nog niet bevestigd, toont kaneel belofte als een mogelijke behandeling van type 2 diabetes en hoge cholesterol, volgens een studie besproken op de website van Beth Israël diaken Medical Center. Echter, medische wetenschappers zijn het eens dat er meer onderzoek gerechtvaardigd is.

Tips

  • Als je begint om gewicht te verliezen, uitvoeren van oefeningen om te helpen Toon en versterking van je buik. Volledige crunches, pushups, situps en squats. Streven naar het uitvoeren van deze oefeningen twee tot drie keer per week gedurende 30 minuten per sessie.

gerelateerde artikelen