Wat zijn de voordelen van meloen (vrucht)?

January 7

Wat zijn de voordelen van meloen (vrucht)?

Overzicht

De meloen (vrucht), wetenschappelijk weten als "cucumis melo," dankt zijn naam aan de musky geur wanneer rijp produceert. De vrucht is ook bekend als een meloen. Meloen (vrucht) is qua voedingswaarde, een vezelrijk fruit, met een overvloed aan vitaminen A en C en kalium. Dit maakt meloen (vrucht) een nutriƫnt-dichte voedsel, wat betekent dat de nutritionele voordelen opwegen tegen de calorie-inhoud.

De gezondheid van de longen

Meloen (vrucht) is rijk aan vitamine A, die aan gezonde longen bijdragen kunnen. Een studie van 2003, gepubliceerd in het "Journal of Nutrition," opgericht een relatie tussen sigarettenrook en vitamine A. dieren in de studie die werden gevoed een tekort aan vitamine A dieet ontwikkeld emfyseem. Benzo (a) pyreen, een bekende sigarettenrook carcinogeen, kan leiden tot vitamine A tekort en leveren dezelfde resultaten op. Baybutt veronderstelde dat herstel van de niveaus van de vitamine A met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A kan helpen de gevolgen van sigarettenrook op je longen heeft. Een kop meloen (vrucht) biedt 5,986 internationale eenheden vitamine a--uw gehele dagelijkse aanbevolen inname.

Eye gezondheid

Uw ogen nodig vitamine A om gezond te blijven. Meloen (vrucht) biedt de vitamine in de vorm van beta-caroteen. Nuttigen van beta-caroteen helpt uw netvlies--de zenuw-rijke weefsels in uw ogen--detecteren van licht en geeft informatie door aan uw hersenen. Maculadegeneratie is een leeftijdsgebonden aandoening die tot verlies van het zicht leiden kan. Daarnaast vermindert vitamine A uw risico van de ontwikkeling van staar.

Immune functie

Het hoge vitamine C-gehalte in meloen (vrucht) helpt immuunsysteem door stimulerende witte bloedcellen te verwijderen van bacteriƫn en virussen uit je lichaam. Naast het helpen voorkomen van infecties en ziekte, werkt vitamine C ook te regenereren vitamine E inactief gesmolten door vrije radicalen. Vitamine E ondersteunt op zijn beurt extra immuun systeemfuncties. Een dieet rijk aan vitamine C kan helpen verminderen de kans op ontwikkeling hart-en vaatziekten, beroertes en kanker. Elk kopje meloen (vrucht) biedt 65 mg vitamine C--72 en 87 procent van de dagelijkse eisen voor mannen en vrouwen, respectievelijk.

Zenuwstelsel onderhoud

Meloen (vrucht) is een goede bron van kalium, een mineraal van de elektrolyt in de cellen uw lichaam slaat. Kalium werkt nauw samen met natrium om te helpen uw bloeddruk stabiel te houden en te voorkomen dat spieren verkrampen. Bovendien, helpt kalium handhaven van een goede elektrolyt balans in extracellulaire vloeistof, en daarmee vermindert waterretentie. Een kop meloen (vrucht) biedt 473 mg kalium, oftewel 10 procent van de kalium die u dagelijks nodig hebt.

Stress Relief

Het kalium van meloen (vrucht) kan helpen wanneer je lichaam onder stress. Zonder voldoende kalium, kan niet uw hartslag normaal. Het kalium van het SAP van de meloen (vrucht) kan helpen uw hartslag normaal, resulterend in voldoende zuurstof in je hersenen bereiken zo het correct kan functioneren.


gerelateerde artikelen