A Child's lichaam te kalmeren hem borstelen

January 8

A Child's lichaam te kalmeren hem borstelen

Veel kinderen met zintuiglijke verwerking stoornis of autisme spectrum disorder ontvangen ergotherapie. Vaak die deze kinderen een sensorisch dieet dat eventueel een poetsen techniek die gebruikt wordt voor rustgevende worden voorgeschreven. Volgens ergotherapeut Michelle Mitchell, schrijven voor het zintuiglijke waarneming stoornis metgezel, is de Wilbarger borstelen-Protocol de techniek gebruikte in deze gevallen.

Sensorische Defensiviteit

Kinderen gediagnosticeerd met de stoornis van de zintuiglijke waarneming of autisme spectrum stoornis vertonen tekenen van sensorische Defensiviteit. Ann Stensaas, OTR, zintuiglijke Defensiviteit definieert als een negatieve reactie op één of meer soorten sensaties, met inbegrip van, touch, beweging en balans, gehoor en smaak, geur of texturen. Wilbarger borstelen Protocol veel ergotherapeuten gebruiken om zintuiglijke defensieve symptomen te verminderen. Ellen Yack, OT, schrijven voor van de Autisme-Asperger Digest, zegt dat hoewel er niet veel onderzoek steunen de poetsen techniek, ergotherapeuten positieve resultaten met kinderen die sensorisch defensief hebben gerapporteerd.

Sensorische diëten

Kinderen die sensorisch defensief kunnen positief reageren op een dagelijks schema van activiteiten sensorische-verrijkt. Amber Swearingen, MOT, zegt wanneer een beroepsmatige therapeut ontwikkelt een sensorisch dieet specifiek op de behoeften van een kind, het neurologische systeem kan de juiste hoeveelheid sensorische input nodig om te functioneren optimaal ontvangen. Een therapeut wordt geëvalueerd en interactie met het kind om te bepalen hoe ze wordt boos en is gekalmeerd. Ouders kunnen andere sociale of fysieke problemen identificeren door het invullen van een vragenlijst. Zodra de informatie is verzameld, ontwikkelt de therapeut een zintuiglijke voeding met de juiste hoeveelheid sensorische input.

Het Protocol Wilbarger borstelen

Vele ergotherapeuten gebruiken borstelen aan het begin van het kind therapie sessie als een manier om te helpen het kind kalmeren en concentreren op de taak bij de hand. Volgens Lena Winston, OTR en eigenaar van Kids OT te spelen, een pediatrische therapie kliniek in Massachusetts, geldt het Wilbarger borstelen Protocol diepe druk, stimuleren van de hersenen, die vervolgens releases van chemische stoffen in het lichaam, het kind kalmeren en waardoor ze beter proces informatie of omgaan met hun omgeving. Therapeuten leren vaak ouders hoe het poetsen om techniek te gebruiken thuis. Kinderen kunnen ook leren gebruik van het poetsen techniek op school om te blijven concentreren gedurende de dag.

Typische resultaten

Zodra het is vastgesteld als het kind positief op de Wilbarger borstelen Protocol reageert, Activiteitenweergave geeft ouders de veranderingen die zich voordoen. Ellen Yack, OT, zegt veranderingen kunnen gewoon een verandering in de reactie en niet noodzakelijk positief of negatief. Gemeenschappelijke fysieke veranderingen zijn verbeterde slaap patronen, minder weerstand bij het verzorgen, verbeterde handschriftherkenning, grotere ontvankelijkheid te knuffelen en tolerantie van de kleding. Emotioneel, kunnen ouders zien een verbetering van de communicatie, stabilisatie van emotionele reacties, een toename van genegenheid en verbeterde oogcontact. Sommige gedragsveranderingen mogelijk grotere motivatie en focus en een afname van de prikkelbaarheid, hyperactiviteit en impulsiviteit.


gerelateerde artikelen