Waarom eten zo veel Fruit als er meer suiker dan chocolade?

December 11

Waarom eten zo veel Fruit als er meer suiker dan chocolade?

Vrucht is een integraal onderdeel van goede voeding, want het biedt voedingsstoffen nodig voor een goede gezondheid. Hoewel vrucht natuurlijk voorkomende suiker bevat, maakt zijn voedzaam, laag-vet, vezelrijk pakket het veel gezonder dan snoep met toegevoegde vetten en suikers, zoals chocolade snoepjes. Hoewel een middelgrote oranje ongeveer 7 gram suiker meer dan een snack-sized bar van donkere chocolade bevat, biedt de oranje aanzienlijk meer vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen.

Groenten voedingsstoffen

Fruit biedt natuurlijk een aantal belangrijke voedingsstoffen terwijl ze laag in calorieën, vet en natrium. Sommige gemeenschappelijke voedingsstoffen in groenten bevatten vezels, kalium, vitamine C en folaat. Vruchten zijn ook rijke bronnen van antioxidanten en andere beschermende plantenstoffen fytonutriënten genoemd. Hoewel vruchten sommige natuurlijke suikers bevatten, de vezelinhoud in fruit vertraagt uw spijsvertering en daarmee voorkomt u dat een piek in de bloedsuikerspiegel dat zich met andere suikerhoudende voedingsmiddelen zoals snoep voordoet. Vruchten hebben uiteenlopende voedingsprofielen, dus als u een volledig spectrum van voedingsstoffen, is het belangrijk om te eten van een verscheidenheid aan vruchten.

Gezondheidsvoordelen van Fruit

De vele voedingsstoffen in groenten maken het een gezonde snack. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw, mensen die een dieet rijk aan groenten en fruit eten als onderdeel van een algemene gezonde voeding een verminderd risico hebben kan van het ontwikkelen van chronische ziekten, met inbegrip van beroerte, hart-en vaatziekten, type 2 diabetes en bepaalde vormen van kanker. De vezels in groente is belangrijk voor normale darm werking en kunt u voelen voller met minder calorieën, terwijl de vitamine C in fruit nodig voor het onderhoud van alle weefsels van het lichaam is. Andere natuurlijk zegt voorkomende vruchten nutriënt, kalium, kunt u handhaven van een gezonde bloeddruk, USDA.

Chocolade en gezondheid

In tegenstelling tot fruit, chocolade is hoog in calorieën, verzadigde vetten en toegevoegde suikers. Volgens «««MayoClinic.com, toegevoegde suikers in levensmiddelen dragen bij aan tandbederf, hoog cholesterol, slechte voeding en gewichtstoename. Chocolade biedt bepaalde nutriënten, met inbegrip van magnesium, fosfor en fenolen (een soort antioxidant). Echter, vanwege haar hoge gehalte van vet en suiker, chocolade moet alleen worden genoten in matiging. Donkerder, minder-verwerkte chocolade is gezonder dan melk chocolade zoals donkere soorten chocolade bevatten meer gezonde plantaardige stoffen en minder ongezonde vetten en suikers dan de chocolade van de lichter gekleurde gebruikt in de meeste commerciële candybars.

Overwegingen

Terwijl voeding enigszins uit person-to-person gebaseerd op uw grootte en de mate van fysieke activiteit variëren moet, vereisen de meeste volwassenen ongeveer 2 kopjes fruit per dag voor een goede gezondheid, volgens de USDA. Fruit is gezondste wanneer het is puur en hele; ingeblikt fruit en gedroogd fruit mogelijk minder gezond als ze soms toegevoegde suikers bevatten. Gedroogd fruit is ook een dichtere bron van calorieën dan hele vruchten en moet dus worden verbruikt in kleinere porties. Fruitsap voor honderd procent kan worden geteld naar uw dagelijkse fruit eisen, hoewel het is niet zo gezond of vullen zo hele vruchten sinds haar vezelgehalte is verwijderd.


gerelateerde artikelen