How to Cook een helft van een varkensvlees Loin

November 15

How to Cook een helft van een varkensvlees Loin

De karbonadestreng is voor varkensvlees wat de filet mignon is voor rundvlees. De karbonadestreng varkensvlees is de malse gesneden en het perfecte ingrediënt voor een breed scala aan recepten. U kunt de karbonadestreng geheel of verdeeld in medaillons koken. Een hele loin weegt meestal twee tot drie pond. Een halve loin weegt ongeveer een pond, en serveert van twee mensen. Dit recept zal u begeleiden door middel van de methode van oven-roosteren.

Stap 1

Verwarm uw oven op 400 graden. CookingLight.com raadt het gebruik van hoge temperaturen voor kleine stukken vlees zoals varkensvlees lendenen.

Stap 2

Snij een hele loin doormidden over de breedte van de karbonadestreng. De karbonadestreng zal hebben een lichte inspringing die een goed knippen wijs maakt. Ook kan je lendenen die verschijnen meer als twee stukken, maken om een gemakkelijke taak voor hen te halveren. Sla de andere helft voor een ander gebruik.

Stap 3

Verwijder het membraan. Dit is een taai, oneetbaar gedeelte van bindweefsel dat de lengte van de karbonadestreng loopt. Om het te verwijderen, kunt een Officemes krijgen onder het membraan en het schil van het vlees. De rest van uw varkensvlees lendenen moet relatief vrij van vet. Als er teveel vet aanwezig, afgesneden vóór het koken.

Stap 4

Coat de karbonadestreng met olijfolie. De olijfolie zal compenseren voor haar laag vetgehalte.

Stap 5

Kruid het varkensvlees royaal met zout en versgemalen zwarte peper. Op dit punt kunt u ook het seizoen van de karbonadestreng met verse kruiden zoals tijm of peterselie. U kunt ook het toepassen van een droog wrijven voor extra smaak.

Stap 6

Verwarm een koekenpan op het fornuis, bij voorkeur een ovenvaste gietijzeren pan. Een gietijzeren koekepan gelijkmatig verwarmt en zorgt voor een goede sear voor het varkensvlees lendenen.

Stap 7

Toepassing koken spray op de vaardigheid om te voorkomen plakken.

Stap 8

Schroei de karbonadestreng varkensvlees aan alle zijden ongeveer vijf minuten. Dit betekent dat het varkensvlees koken totdat het een gouden bruine korst vormt. Laat uw koekepan aan hitte voor drie of vier minuten vóór het koken te bereiken een warme temperatuur. Het voelt warm als je je hand overheen plaatst.

Stap 9

Plaats de koekenpan met de varkensvlees in de voorverwarmde oven en gebraden voor 20 tot 25 minuten. Controleer de temperatuur van het vlees met een instant Lees thermometer. Het vlees wordt gedaan wanneer het 150-155 graden heeft bereikt. Verwijder het gebraad uit de oven

Stap 10

Verwijder de karbonadestreng varkensvlees uit de koekenpan op een schaal. Dek het af met aluminiumfolie en laat rusten voor ongeveer 10 tot 15 minuten voor het snijden. De rusttijd is essentieel voor het toestaan van het vlees onverrichte haar sappen te voorkomen uitdroogt. De temperatuur van het vlees zal ongeveer vijf graden als het berust.

Stap 11

Snijd in 1/2 inch horizontale medaillons en serveer.

Waarschuwingen

 • Niet overcook varkensvlees lendenen. Gaar vlees is taai en droog.
 • Bij het kopen van varkensvlees, moet het vlees roze en stevig. Koop niet vlees dat is grijs van kleur.
 • Wees voorzichtig met het hanteren van varkensvlees. Was uw handen na het hanteren van het vlees. U moet ook een verschillende snijplank en mes gebruiken voor groenten. Indien niet beschikbaar, wassen alles in warm zeepsop voordat u opnieuw.

Tips

 • Snijd voor een boost van smaak, een teentje knoflook. Plaats de lonten in spleten rond de gehele lengte van het varkensvlees lendenen.
 • Maak een heerlijke pan saus in de koekenpan na het koken. Voeg 1/4 kopje witte wijn te Blus de koekenpan en draai een bruine stukjes. Voeg een kopje kippenbouillon en vermindering tot de helft. Seizoen om te proeven en te dienen.

Wat die u nodig hebt

 • Varkenshaasje met een gewicht van 2 tot 3 1/2 lbs. en snij doormidden. Totale lengte 10 tot en met 12 inch
 • Officemes
 • Olijfolie
 • Zout
 • Peper
 • Droog wrijven (optioneel)
 • Kruiden, zoals tijm of peterselie (optioneel)
 • Koken spray
 • 10 tot 12 inch koekepan, bij voorkeur gietijzer
 • Instant Lees thermometer
 • Aluminiumfolie

gerelateerde artikelen