Oorzaken van waterige diarree

February 8

Oorzaken van waterige diarree

Waterige diarree kunnen een signaal van een onderliggende medische aandoening. Bijvoorbeeld, kunnen virussen infiltreren in het spijsverteringskanaal en invloed op de vorming van de ontlasting. Soms, kunnen de darmen ontstoken of de ontlasting kan worden gehard. De oorzaken van waterige diarree kunnen worden beheerd met medicijnen of een operatie.

Cholera

De Mayo Clinic zegt dat cholera een infectieziekte die voortvloeit is uit het blootgesteld aan verontreinigd water. Symptomen van cholera zijn aanhoudende, waterige diarree die eruit als rijst-water, spier krampen, braken, misselijkheid, uitdroging en lage bloeddruk ziet. Bij kinderen, kan cholera leiden tot een koorts, toevallen, slaperigheid en zelfs een coma.

De cholera-bacteriën veroorzaakt deze medische aandoening. Deze bacterie hecht aan de darmen en verstoort de natrium en kalium-uitwisseling die nodig is om te reguleren vloeistof in het lichaam. De Mayo Clinic zegt dat de cholera-bacteriën wordt meestal gevonden in rauwe schaal-en schelpdieren, rauwe groenten of fruit en granen zoals rijst.

Behandeling voor cholera bestaat ter vervanging van vloeistoffen en elektrolyten met orale rehydratie zouten, intraveneuze vloeistoffen en antibiotica zoals azithromycine te vernietigen de cholera-bacteriën. Zink supplementen kunnen ook worden gebruikt ter vermindering van diarree bij kinderen.

Crohn's Disease

Ziekte van Crohn is een ontstekingsdarmziekte gekenmerkt door aanhoudende, waterige diarree, vermoeidheid, een slechte eetlust, koorts en crampy maagpijn. Ziekte van Crohn kan ook leiden tot gewichtsverlies, pijn in de gewrichten, constipatie, gezwollen tandvlees, mond zweren, bloederige ontlasting of rectaal bloeden.

De oorzaak van de ziekte van Crohn is onbekend, maar het immuunsysteem speelt een rol in de ontwikkeling. MedlinePlus zegt dat risicofactoren voor ziekte van Crohn zijn van Joodse afkomst, roken en met een familiegeschiedenis van de ziekte van Crohn.

Behandeling voor de ziekte van Crohn bestaat die medicijnen zoals corticosteroïden, aminosalicylates, immunomodulators, biologische therapie en antibiotica voor het beheer van de ziekte van Crohn. Soms, chirurgie mogelijk moet een deel van de darm beschadigd verwijderen.

Fecale impactie

MedlinePlus zegt dat fecale impactie verwijst naar een harde ontlasting, die in het rectum ontstaat. Specifieke symptomen van een fecale impactie zijn plotselinge waterige diarree met name bij mensen met chronische constipatie, maagpijn en rectale bloeden. Fecale impactie kan ook leiden tot overbelasting.

Mensen die bedlegerig zijn en degenen die dergelijke medicijnen als verdovende middelen, antidiarrhea medicijnen, anticholinergics en methadon zijn gevoelig voor het ontwikkelen van fecale impactie.

Behandeling voor fecale impactie omvat het nemen medicijnen zoals kruk weekmakers en laxeermiddelen. Simpelweg toevoegen van granen, kunnen groenten en fruit in de dieet helpen los te maken de geharde kruk. Ook kan oefenen dagelijks ook leiden tot regelmatige stoelgang. Handmatig verwijderen van de harde ontlasting via chirurgie of een klysma kan nuttig zijn.


gerelateerde artikelen