Sensorische activiteiten voor tieners

August 1

Sensorische activiteiten voor tieners

Een baby begint te ontwikkelen zijn zintuigen in de baarmoeder en blijft doen gedurende de kindertijd. Tegen de tijd dat een kind zijn adolescente jaren bereikt, zal zijn vijf fundamentele zintuigen hebben gerijpt. Soms, zullen kinderen met speciale behoeften echter moeite met zintuiglijke verwerking of sensorische integratie hebben. Zintuiglijke ervaringen te voorzien van uw tiener en helpen hem zijn capaciteiten met activiteiten die visie, geur, smaak, aanraking en gehoor benadrukken uitoefenen.

Activiteiten voor zicht

Kinder gevoel van visie wordt constant gestimuleerd door alle van de dingen die zij met hun ogen gedurende de dag waarnemen. Gestructureerde activiteiten kunnen het bevorderen van specifieke visuele perceptuele vaardigheden, zoals de mogelijkheid om te identificeren, sorteren, ordenen en opslaan van informatie. Verborgen afbeelding activiteiten aanmoedigen bijvoorbeeld het vermogen om te discrimineren tussen afbeeldingen en details. Maak de activiteit aangepast aan de leeftijd voor kinderen en jongeren door het selecteren van complexe verborgen foto puzzels die dingen van belang, zoals de tiener sport en hobby's verbeelden. Visuele geheugen verbeteren met een matching game gemaakt met zelfgemaakte kaarten. Oefening perifere visie en focus met optische illusies.

Activiteiten ter bevordering van geur

Geur heeft een fundamentele rol in iemands capaciteiten te identificeren en op te sporen. De informatie die mensen hun neus ontvangen vertelt hen veel over hun omgeving. Offensief geuren af te weren, terwijl verleidelijke geuren beroep. Stimuleren van uw tiener olfactorische receptoren met de activiteiten ter bevordering van haar gevoel van geur. Blinddoek tieners en uitdagen om te identificeren van verschillende voedingsmiddelen door geur, en houden de score om te bepalen van een winnaar. Of, kunst en ambachtelijke projecten aanmoedigen met geurende markeringen. Inspireren tieners te smeden van hun eigen geuren met geparfumeerde oliƫn.

Activiteiten die promoot proeven

Smaak is een complexe gevoel waarmee mensen kunnen waarnemen zoetheid, zoutgehalte, kruidigheid en andere verschillende smaken. De volgende tijd van de familie uit naar het diner, doen alsof iedereen is een voedsel competitie rechter, bespreken van verschillende gerechten in detail ter bevordering van de analyse van smaak. Stimuleren van tiener smaakpapillen met zure snoep, zien die het in hun monden de langste kunt bewaren. Plannen en voorbereiden van maaltijden samen te stimuleren smaak terwijl het besteden van de quality time met uw tiener.

Activiteiten voor Touch

Arts and crafts-activiteiten die inspireren tieners om rechtstreeks met hun handen te werken bevorderen het gevoel van aanraking. Moedigen kinderen aan het beeldhouwen met klei, rollen op het werkoppervlak en manipuleren het met hun vingers. Voeg verschillende ingrediƫnten te schilderen zoals zand en veren getextureerde kunstwerken te maken.

Activiteiten ter bevordering van de hoorzitting

Verscherp uw tiener kan waarnemen, onderscheiden en keurmeester geluid met muziek gebaseerde activiteiten. Inspireren haar om te leren een instrument of mengen van haar eigen lied op een gratis website. Voor een eenvoudiger, sneller en meer sociale activiteit, organiseren een potje hete aardappel of stoelendans, en spin van uw tiener favoriete nummers.


gerelateerde artikelen