Balsamico azijn goed is voor jou?

July 31

Balsamico azijn goed is voor jou?

Van oorsprong uit Italië, is balsamico azijn een wijn azijn gemaakt van druiven die zijn geplet, gefermenteerd en leeftijd. De zoete, scherpe smaak en mellow zuurgraad maken het een kruiderij voor salade dressings en marineren. Balsamico azijn is ook voedzaam, het aanbieden van slechts 14 calorieën, geen vet- and -trace bedragen van verschillende essentiële mineralen per portie van 1 tbsp.. Daarnaast biedt de balsamico azijn andere gezonde stoffen, met inbegrip van anti-oxidanten, die de cellen in het lichaam tegen oxidatieve schade in verband met bepaalde ziekten beschermen.

Health Uses

"Balsamico," de Italiaanse naam voor balsamico azijn, wordt verondersteld verband te houden met het woord "balm," connoting een helende potion, volgens een artikel van de "New York Times" van 1999. Eeuwenoude Italiaanse geschriften over balsamico omschrijven als zowel een tonic en digestief, als kruiderij, zegt "The Times." Vandaag, wordt balsamico azijn nog steeds gebruikt als een folk voor bepaalde kwalen genezen; volgens het Instituut van de azijn, is 1 tbsp. van balsamico azijn gezegd om te helpen verlichten van brandend maagzuur en indigestie.

Polyfenol gezondheidsvoordelen

Terwijl vele alternatieve geneeskunde toepassingen voor balsamico azijn nog niet gevalideerd door de wetenschap, konden onderzoekers identificeren van bepaalde stoffen in balsamico azijn dat kan inderdaad, genezende eigenschappen bezitten. Voor een, balsamico azijn blijkt te beschikken over een hoog gehalte aan polyfenolen--plantenstoffen met antioxiderende eigenschappen--volgens onderzoek gepubliceerd in "Asian Journal van Food en Agro-industrie" in 2010. Deze studie bepaald dat van negen wijnazijnen geëvalueerd voor polyphenolic inhoud, balsamico azijn had het hoogste aantal. Een andere studie, gepubliceerd in "Dagboek van voeding wetenschap en Vitaminology" in 2010, ook gevonden balsamico azijn te zijn rijk aan polyfenolen en, bovendien, geconcludeerd dat balsamico azijn ingenomen door proefpersonen leek te helpen verzachten van atherosclerose-geassocieerde oxidatieve schade aan de onderwerpen bloedlipiden.

Gezondheidseffecten van Melanoidins

Balsamico azijn bevat ook stoffen genaamd melanoidins die zijn gevormd tijdens de Mailard reactie, een proces gelijkend op carmelization die tijdens de productie van balsamico azijn en verschillende andere voedingsmiddelen zoals koffie, donker bier en zoete wijn plaatsvindt. Naast leningen balsamico azijn zijn bruine kleur en hoge viscositeit, kan melanoidins bieden ook antioxidant voordelen, volgens een studie gepubliceerd in "Voedsel en chemische toxicologie" in 2010. De studie concludeerde dat melanoidins van balsamico azijn kan helpen voorkomen dat oxidatieve schade in verband met de vertering van vlees. Dus kunt volgende keer dat u een kalkoen sandwich, u overwegen het toevoegen van een salade met balsamico vinaigrette dressing aan de kant.

Azijnzuur en de gezondheid

Azijnzuur is een belangrijk onderdeel van balsamico azijn, die 6 procent van de balsamico azijn vertegenwoordigt in volume. Klinisch onderzoek geeft het azijnzuur in balsamico azijn en andere azijn kunnen bieden een aantal potentiële voordelen voor de gezondheid. Een studie gepubliceerd in de "British Journal of Nutrition" in 2006 bepaald dat azijnzuur serum cholesterol vermindert en triacylglycerolen bij ratten gevoed een cholesterol-rijk dieet, aangeeft azijn consumptie gunstige effecten op de menselijke cholesterol kan invoeren. In 2004 publiceerde "Diabetes Care" een studie sluiten dat toediening van azijnzuur via azijn inslikken insulinegevoeligheid in diabetici verbeterde. Bovendien, een studie van de 2009 gepubliceerd in "Dagboek van agrarische en Food Chemistry" geconcludeerd dat azijnzuur lichaam vet accumulatie in muizen onderdrukt, suggereren azijnzuur kan bevorderen gewichtsbeheersing.


gerelateerde artikelen