Wat Is de functie van vitamine B in het menselijk lichaam?

January 24

Wat Is de functie van vitamine B in het menselijk lichaam?

Vitamine B is een familie van acht verschillende vitaminen die station processen die uw lichaam gebruikt helpen voor krijgen of het maken van energie uit het voedsel dat je eet. Vitamine B heeft diverse functies in het menselijk lichaam, omdat u energie nodig voor al uw fundamentele groei en levensondersteunende processen. Vitamine B tekorten kunnen problemen veroorzaken, zoals vermoeidheid, abdominale pijn en gevoelloosheid. Depressie, bloedarmoede en infecties van de luchtwegen kunnen ook voortvloeien uit vitamine B tekorten.

Metabolisme

Een aantal van uw lichaam metabolische functies zijn afhankelijk van B-vitamines. Individuele B-vitamines dienen als katalysatoren, die rijden van chemische reacties die optreden wanneer u verschillende voedingsstoffen metaboliseren. Vitamine B-7 katalyseert stappen die nodig zijn voor de stofwisseling van cholesterol, vetzuren en aminozuren. Vitamine B-9 en B-6 rijden ook chemische reacties die de aminozuren, dat de bouwstenen van eiwitten in je lichaam zijn te metaboliseren. Stofwisseling van drugs en gifstoffen in je lever, hangt af van vitamine B-5. Vitamine B-2 uw metabole systeem gebruikt voor de verwerking van koolhydraten, vetten, eiwitten, ijzer en andere B-vitamines. Uw lichaam heeft vitamine B-1 voor de productie van energie uit voeding en stofwisseling van glucose, die uw lichaam de primaire brandstof stof nodig.

Spiertonus

De B-vitaminen helpen uw lichaam onderhouden spiertonus en aan te passen om te oefenen als gevolg van hun rollen van kritieke energie productie. Uw spieren slaan glucose als glycogeen voor energie. Tijdens het inspannende sporten versnelt het vitamine B-6 het vrijkomen van glucose van glycogeen in de spieren. Deficiƫntie van de vitamine B-5 is zeldzaam in mensen maar vermindert glycogeen opslag en oefening tolerantie bij ratten. Volgens voedingsdeskundige Kelly Dorfman, kan toenemende inname van vitamine B helpen versnellen skeletspieren vorming in kinderen die lage spierspanning geassocieerd met ontwikkelingsstoornissen vertragingen hebben.

Nerveus en immuun systeem

Vitamine B ondersteunt gezond immuunsysteem en het zenuwstelsel. Je lichaam moet vitaminen B-5 en B-12 te beschermen uw zenuwcellen en maken vetzuren die zenuwcel werking handhaven. Vitamine B-12 en B-6 zijn beide essentieel voor het maken van neurotransmitters, zoals serotonine, dopamine en noradrenaline. Vitamine B-1 tekortkomingen zijn geassocieerd met zenuwstelsel problemen, zoals overdreven reflexen, gevoelloosheid, tederheid en beslagleggingen. De B-vitaminen ook ondersteuning van een gezond immuunsysteem.

Celgroei en deling

Celgroei en deling in je lichaam zijn afhankelijk van de B-vitaminen. U moet de vitamine B-9 te maken van DNA, die in alle cellen van uw lichaam. Vitaminen B-5 en B-7 zijn belangrijk voor de celdeling en kopiƫren DNA-gegevens in de nieuwe cellen. Vitamine B-6 is bijzonder belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen, die het vervoer van zuurstof naar de weefsels en organen. Vitamine B-6 helpt uw lichaam produceren hemoglobine, een onderdeel van de rode bloedcellen die invloed op hun vermogen te halen en de zuurstof vrijgeven.


gerelateerde artikelen