Effecten van oorontsteking op de hersenen

May 1

Effecten van oorontsteking op de hersenen

Overzicht

Oorinfecties, otitis media, een afkorting kunnen ernstig en veroorzaken nood, met name bij zuigelingen en kinderen. Baby's zijn gevoeliger voor oorinfecties omdat hun auditieve grachten horizontaler in vergelijking met de oudere kinderen en volwassenen zijn, en dit tot gevangen vloeistoffen in het oor leidt. Oorinfecties kunnen worden veroorzaakt door bacteriële en virale infecties die verspreid van de neuspassages, sinussen, keel, longen en andere gebieden. Delicate binnenoor structuren zoals het trommelvlies mogelijk beschadigd in ernstige of langdurige infecties, wat leidt tot verlies van het gehoor. Oorinfecties kunnen ook invloed op de hersenen. Vanwege de nabijheid, kan een infectie in de oren toegang krijgen tot de hersenen weefsels, waardoor een aantal complicaties.

Vertigo en onbalans

Vertigo of duizeligheid veroorzaakt spinnen sensatie en verlies van evenwicht. Deze aandoening kan worden veroorzaakt door infecties in het binnenoor, waarin structuren zoals de semicircular grachten waardoor het lichaam om beweging en positionering van het lichaam waar te nemen. Deze informatie uit het binnenoor gebeurt vervolgens naar de hersenen door de achtste craniale zenuw, de nervus vestibulocochlearis is genoemd. The Merck Manual waarschuwt dat oor infecties kunnen leiden tot de ontsteking van deze zenuw, duizeligheid en verlies van evenwicht veroorzaakt.

Meningitis

De Merck Manual merkt op dat voor bacteriële en virale oorinfecties bij zowel kinderen als volwassenen tot meningitis, een acute ontsteking in de dekking van de hersenen leiden kunnen. De infectie en ontsteking kunnen betrekking hebben op de subarachnoïdale ruimte tussen de middelste laag, genaamd de arachnoideavilli mater, en de dunne binnenste laag, genaamd hersenvliezen, rondom de hersenen en het ruggenmerg. Symptomen van meningitis zijn een stijve nek, koorts en hoofdpijn. Zuigelingen en kinderen kunnen ook verschijnen prikkelbaar en slaperig en weinig eetlust kunnen vertonen. In ernstige gevallen, kan meningitis uitbreiden naar de bloedvaten in de hersenen, bloedstolsels die tot een beroerte leiden kunnen veroorzaken. De ontsteking kan ook schade toebrengen, zwelling en het bloeden in de hersenen weefsels.

Hersenletsels

Oorinfecties die uit het middenoor voortkomen kunnen zich uitbreiden naar de veneuze drainage van de hersenen, waardoor een laesie van de hersenen of een abces. Een abces van de hersenen is een gelokaliseerde infectie in de hersenen parenchym die van een opeenhoping van pus naar een capsule gebied van infectie in ongeveer twee weken ontwikkelen kan. Een abces van de hersenen is een potentieel dodelijke aandoening die tot overlijden of blijvende schade aan de hersenen leiden kan. Behandeling van oorinfecties in de vroege stadia met de juiste antibiotica helpt voorkomen dat hersenletsels.


gerelateerde artikelen