Bijwerkingen van mazelen

July 27

Bijwerkingen van mazelen

Mazelen, ook bekend als rubeola, verwijst naar een gemeenschappelijk en besmettelijke virale ziekte die algemeen kinderen treft. Volgens de Mayo Clinic, symptomen van mazelen zijn koorts, loopneus, droge hoest, conjunctivitis (ontsteking van de ogen), Koplik vlekken (kleine witte vlekken met een blauwe center) en huiduitslag. Het BMR-vaccin (BOF, mazelen en rubella) is beschikbaar voor het beschermen van mensen tegen de mazelen, verklaart Medline Plus.

Longontsteking

Longontsteking is een veelvoorkomende bijwerking van de mazelen. Volgens de Mayo Clinic is pneumonie een ontsteking van de longen als gevolg van bacteriƫn, virale of schimmel plaag. Wanneer deze infectie zich voordoet, kunnen optreden pleuritis (pijn op de borst met ademhaling), koorts, koude rillingen en hoesten.

Bronchitis

Medline Plus stelt dat de mazelen kan leiden tot een ontsteking van de luchtwegen leidt naar uw longen. Dit heet bronchitis. Wanneer je bronchitis hebt, kan u last heeft van koorts, een productieve hoest (een soort hoest waar u slijm produceren), piepende ademhaling en moeite met ademhalen.

Encefalitis

Een 1000 mensen ontwikkelen encefalitis kort na een aanval van de mazelen, volgens de Mayo Clinic. Soms, kunt encefalitis ontwikkelen jaren nadat u hersteld van de mazelen. Encefalitis verwijst naar een type van ontsteking van de hersenen gekenmerkt door convulsies, braken, coma en zelfs de dood.

Otitis Media

Mazelen kan ook leiden tot een gemeenschappelijke bacteriƫle oorontsteking otitis media genoemd. Otitis media is vaak gepaard met earache, gehoorverlies, braken en diarree.

Zwangerschap

De mazelen kan leiden tot een onrustige zwangerschap. De Mayo Clinic stelt dat mazelen leiden een miskraam, vroeggeboorte en een laag geboortegewicht baby tot kan.

Trombocytopenie

De Mayo Clinic stelt dat mazelen ook tot lage graven van bloedplaatjes (stoffen in je bloed dat hulp leiden kan bij wondgenezing). Dit heet trombocytopenie. Wanneer je een blessure hebt, uw bloed kan niet goed stollen en u kan overvloedig bloeden.


gerelateerde artikelen