Kan ik meng eiwit & Glutamine samen voor het slapen?

March 17

Glutamine is een bouwsteen van proteïnen aan genaamd een aminozuur. In feite, worden kleine hoeveelheden van dit aminozuur gevonden in eiwit supplementen. Dit maakt de twee supplementen veilig te combineren zoals een bedtijd supplement stapel, maar alleen als ze consumeren met mate en onder uw arts dosering aanbevolen. Volgens Paul Cribb, Ph.D., CSCS, verhoogt combinatie van eiwit en glutamine de eiwitsynthese in het lichaam, dat is het proces dat nodig is om spier te bouwen. Neem contact op met uw arts voordat u een supplement.

Eiwit

Er zijn verschillende soorten eiwit supplementen op de markt, waaronder Wei, soja, ei en hennep. Echter, de beste keuze voor een bedtijd eiwit shake is caseïne, volgens Jim Stoppani, Ph.D. van "Spier en Fitness" magazine. Hij stelt dat caseïne-eiwit wordt geabsorbeerd veel langzamer dan de meeste andere proteïnen, die tot zeven uur voor verhoogde aminozuur levels in je bloedbaan. Dit helpt te voorkomen spier afbraak en bevordert spierherstel en ontwikkeling.

Glutamine

Glutamine wordt geproduceerd door je lichaam en in de meeste gevallen, glutamine supplementen niet noodzakelijk. Lichaamsbeweging, zoals tillen gewichten of langdurige aërobe oefening, kan echter opgeslagen glutamine in het lichaam afbreken. Dit aminozuur is nodig voor celgroei, eiwitsynthese en immuunsysteem. Volgens Stoppani, kan glutamine genomen voordat u naar bed gaat bijdragen tot het stimuleren van de release of groeihormoon, GH. GH speelt een belangrijke rol in de spierontwikkeling, en uw lichaam releases dit hormoon voornamelijk terwijl u slaapt.

Bedrag

Volgens Stoppani, kunnen meeste gewichtheffers profiteren door het consumeren van 40 g caseïne-eiwit samen met 5 g à 10 g van glutamine ongeveer 30 minuten voor het slapen gaan. De optimale dosering voor u kunnen echter variëren afhankelijk van uw gewicht, leeftijd en fitness doelen. Raadpleeg uw arts om een meer nauwkeurige aanbeveling op basis van deze factoren.

Overwegingen

Als u niet regelmatig te oefenen, wilt u waarschijnlijk niet nemen van supplementen. Fysiek actieve mensen hebben meer eiwit in hun diëten die in vergelijking met sedentaire mensen nodig, maar verbruiken meer eiwitten dan je lichaam kunt greep kan leiden tot verhoogde spanning op uw nieren of verhoogde lichaamsvet. Glutamine supplementen moeten niet worden gebruikt door iedereen lijden nierziekten, het syndroom van Reye of leverziekte, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De UMMC staat ook dat u mag niet mengen glutamine met hete dranken omdat het vernietigt het aminozuur. Raadpleeg uw arts om te bepalen of deze supplementen geschikt voor u.


gerelateerde artikelen