Kraakpanden te verhogen van testosteron

March 15

Kraakpanden te verhogen van testosteron

De barbell squat is bekend als de koning van alle oefeningen. Het is een uitdagende oefening die al uw lagere lichaamsspieren werkt en maakt je sterker; Volgens sterkte coach Jim Smith schrijven voor Schwarzenegger.com, squats induceren spiergroei over je hele lichaam. Squats zijn ook gecrediteerd voor het verhogen van testosteron niveaus. Echter om deze hormonale boost, moet u voor het uitvoeren van de oefening op de juiste intensiteit.

Begrip testosteron

Testosteron is het mannelijk hormoon voornamelijk verantwoordelijk voor het handhaven van gespierd grootte en sterkte. Het speelt ook een belangrijke rol in de seksuele en reproductieve ontwikkeling en lichaamsvet niveaus. Testosteron wordt geproduceerd in de testikels bij mannen, en in de eierstokken en de bijnieren bij vrouwen. Vrouwen hebben over het algemeen aanzienlijk lagere niveaus.

Boeiende voldoende spiermassa

Squats werken enkele van de grootste spieren in je lichaam, zoals uw heupen, bilspieren en quadriceps. Andere spieren betrokken omvatten uw hamstrings en kuiten. De erector spinae van uw lagere terug, samen met uw abs en obliques, hard werken als stabilisatoren wanneer u uitvoeren van squats. Een studie gepubliceerd in de uitgave April 2005, kan "Sports Medicine," notities weerstand oefeningen die een grote spiermassa met voldoende intensiteit werken, testosteron niveau verhogen. Squats valt zeker binnen deze categorie.

Activerende testosteron

"Sports Medicine" beweert dat hoogvolume weerstand opleiding met matig-naar-hoge-intensiteit en korte rust intervallen stimuleert meer hormonale reactie dan hoge intensiteit laag-volume weerstand opleiding met lange rust intervallen. Bijvoorbeeld na een warming-up met een licht gewicht voor 10 tot en met 12 herhalingen, doen 10 sets van vijf herhalingen van halter kraakactie. 70% van uw één-rep maximum, en een twee-minieme rust tussen de sets gebruiken. Een studie aan de Universiteit van Kansas, Washington University, St. Louis, gerapporteerd in de juli 2010 nummer van, "Fiziol tsjeloveka," gevonden dat vrijwilligers met behulp van een soortgelijke inspanningsprotocol een aanzienlijke stijging in testosteron niveaus toonde.

Toevoegen verscheidenheid

Andere multi-joint weerstand oefeningen die werk die je grote spiergroepen kunnen ook helpen verhogen van uw testosteron niveaus u volgen de hoogvolume standaardprotocol voor gematigde aan-hoge-intensiteit. Met behulp van 70% van uw een-rep maximale, doen vijf sets van vijf vertegenwoordigers van de Bank druk op en vijf sets van vijf vertegenwoordigers van bar dips. Deze oefeningen richten op je borst en de voorste deltoides. Sloeg de grote spieren van uw bovenste terug met vijf sets van vijf vertegenwoordigers van gebogen-over rijen en pull-ups. Een gewicht hechten aan een dompelen gordel om uw weerstand voor dips en pull-ups te verhogen. Als alternatief voor squats, doen vijf sets van vijf herhalingen van deadlifts. Deadlifts werken alle belangrijke spieren van je onderlichaam, samen met de erector spinae, trapezius en rhomboids. Uw abs en obliques schoppen in als stabilisatoren.


gerelateerde artikelen