Vetten & testosteron

October 26

Vetten & testosteron

Uw vermogen om te produceren testosteron, hangt sterk af van uw vet inname. Ongeacht geslacht is testosteron productie cruciaal voor uw gezondheid en welzijn. Testosteron, is een belangrijk hormoon voor spier gebouw naast wondgenezing en herstel, en het draagt ook bij aan de motivatie, gevoelens van welzijn en libido. Testosteron tekort kunnen een factor die bijdraagt tot afname van de minerale botdichtheid.

Rol van vet

Vet bevat cholesterol, die uw lichaam omgezet van steroïde hormonen. Het gaat hierbij om zowel testosteron als oestrogeen. Een dieet waarin minder dan 20 procent van de calorieën uit vetten komen beperkt uw lichaam de productie van testosteron. Dit betekent niet dat je moet consumeren een dieet vol met verzadigde vetten, maar eerder je consumeren van moet gezonde vetten en voldoende vetten te handhaven van de hormoonproductie.

Gezonde vetten

Uw primaire bronnen van vetten moeten onverzadigde en monosaturated vetten. Voedingsmiddelen zoals olijven en olijfolie kunnen vormen een gezonde basis waarop kan worden voortgebouwd op uw dieet. Proberen om ten minste 20 procent van uw inname van vetten, volgens the "Journal of steroïde biochemie." Andere goede bronnen zijn noten, met name walnoten, die hoog in omega-3 vetzuren zijn. Omega-3 vetzuren dragen bij aan testosteron conversie en productie alsmede spier eiwitsynthese. Zaden zoals lijnzaad, zonnebloem en Saffloer bieden ook gezonde vetten, zoals omega-3 vetzuren.

Testosteron en oefening

Uitoefening van zelfs de meest gematigde intensiteit spier eiwit verdeling kan bevorderen, en als je testosteron niveau laag zijn omdat je een vetarm dieet consumeren, uw vermogen om te herstellen van oefening training zal worden aangetast.

Andere effecten van testosteron

Testosteron niveaus zijn niet enkel een marker van uw vermogen om spier te bouwen, maar uw mogelijkheid om lagere lichaam vet niveaus zo goed onderhouden. Als u spiermassa als gevolg van een afname van de testosteron productie verliest, zal uw stofwisseling vertragen, waardoor beperkt uw mogelijkheid om opgeslagen vet voor energie te verbranden. Een studie gepubliceerd in 2000 in het "het dagboek van klinische endocrinologie en metabolisme" bleek dat lage testosteronspiegel gecorreleerd met een toename van het lichaam vet niveaus. Het verlies van bot mineraal dichtheid is iets dat iedereen met de leeftijd ervaart, met name als u een vrouw bent. In een studie van 2009 in de "Europese Journal van de endocrinologie", de onderzoekers toonden dat lage testosteron niveaus een primaire bijdrage aan een afname van de minerale botdichtheid bij postmenopauzale vrouwen waren.


gerelateerde artikelen