Foods hoog in glutaminezuur

February 20

Foods hoog in glutaminezuur

Overzicht

Glutaminezuur, ook bekend als glutamaat, is een aminozuur dat wordt gebruikt door het lichaam te bouwen van eiwitten. Volgens de Universiteit van Californië-San Diego is glutamaat de meest voorkomende stimulerende neurotransmitter in het centrale zenuwstelsel van het lichaam. Ze gaan op om te stellen dat de meeste mensen niet glutaminezuur suppletie vereisen omdat een passend bedrag van het aminozuur kan worden gevonden in eiwitrijk voedsel zoals vis, zuivel, eieren en vlees.

Soja eiwit isolaat

Foods hoog in glutaminezuur

Soja eiwit isolaat is afgeleid van sojabonen, en het is één van de overvloedigste eiwitbronnen voor vegetariërs en veganisten. Volgens «««DietandFitnessToday.com bevat soja eiwit isolaat een van de hoogste concentraties van glutaminezuur in vergelijking met ander eiwitrijk voedsel. Is er voor elke 100 gram soja-eiwit, 17 gram van glutaminezuur.

Kip

Foods hoog in glutaminezuur

De Universiteit van Californië-SanDiego stelt dat pluimvee een rijke bron van glutaminezuur is. Kip is ook een rijke eiwitbron die is laag in vet, dus het is een voedzaam voedsel dat is een goede keuze als onderdeel van een evenwichtig dieet.

Eieren

Foods hoog in glutaminezuur

Omdat de eieren zijn goede bronnen van eiwitten, zijn ze ook rijk aan alle-natuurlijke glutaminezuur. Volgens «««DietandFitnessToday.com bevatten eieren ongeveer 10 tot en met 11 gram glutaminezuur per 100 gram portie van eieren. Dit is gelijk aan ongeveer twee tot drie eieren, afhankelijk van hun grootte.

Zaden

Verschillende soorten zaden bevatten wisselende hoeveelheden van glutaminezuur, hoewel ze allemaal relatief geconcentreerd in vergelijking met laag eiwitgehalte voedingskeuzes zijn. Bijvoorbeeld bevat drie ounces sesamzaad 9,3 gram glutaminezuur terwijl 3 ounces cottonseeds bevat 10.2 gram glutaminezuur, volgens DietandFitnessToday.com.

Kaas

Foods hoog in glutaminezuur

Veel zoals verschillende soorten zaden, niveaus van glutaminezuur gevonden in kaas verschilt per type. DietandFitnessToday.com lijsten Parmezaanse kaas als een van de meest geconcentreerde varianten op 8 gram van het aminozuur per 100 gram kaas.

Vis

Vis is geladen met mager eiwit en dus is een rijke bron van natuurlijke glutaminezuur. Een voorbeeld van een dergelijke vissoorten die kan een voedzame bron van glutamaat omvat Atlantische kabeljauw, waarin ongeveer 15 gram van glutaminezuur per 6 ounces gedeelte.


gerelateerde artikelen