Wat doet Creatine aan de dikke darm?

February 21

Wat doet Creatine aan de dikke darm?

Creatine is een aminozuur dat van nature voorkomt in je lichaam en is gemaakt door uw lever. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals vlees en vis, bevatten creatine ook. Creatine speelt een belangrijke rol in de energieproductie, maar wordt ook gebruikt voor de behandeling van bepaalde medische aandoeningen als goed. Als u zijn gediagnosticeerd met een aandoening van de dikke darm, is creatine mogelijk gunstig voor uw behandeling. De voor- en nadelen van creatine bespreken met uw arts om te bepalen of het geschikt voor u is.

Creatine

Creatine is een chemische stof die van nature in je spieren voorkomt. De chemische stof helpt u energie produceren wanneer u fysiek actief zijn en vaak in supplement vorm gebruikt wordt te verbeteren van de atletische prestaties. De stof wordt ook gebruikt om te helpen bij de behandeling van hart-en vaatziekten, chronisch obstructief longlijden, spierdystrofie en de ziekte van Parkinson, hoewel onderzoek niet overtuigend over de effectiviteit van creatine voor een van deze is. Terwijl creatine niets extra voor een gezonde dubbelpunt doet, suggereert onderzoek dat creatine kan gunstig zijn voor remming van darmkanker. Creatine kan ook schadelijk zijn in bepaalde situaties zijn.

Tumoren van de dikke darm

Wanneer gezonde dubbelpunt cellen muteren, kan darmkanker ontwikkelen. Precancerous cellen, een afkorting voor poliepen, ontwikkelen meestal jaren voordat darmkanker ontwikkelt. Symptomen van darmkanker zijn een verandering in de gewoonten van de darm, bloed in uw ontlasting, buikpijn, zwakheid en onverklaarbaar gewichtsverlies. Als u zijn gediagnosticeerd met een tumor kanker dikke darm, omvat behandeling meestal chirurgie, chemotherapie, bestraling of een combinatie van de drie. Een 2000-studie in het tijdschrift "Fysiologische Reviews" suggereert dat creatine kan remmen de groei van kanker tumoren van de dikke darm. Creatine kan ook helpen normale celgroei reguleren zodat de kanker is niet verspreid aan uw gehele dikke darm. Een gelijkaardige studie uit 1999 is gepubliceerd in het "British Journal of Cancer" en laat ook zien dat creatine supplementen dikke darm kanker groei kunnen remmen.

Nadelen

Langdurig gebruik van creatine kan schadelijk zijn voor uw dikke darm. Een van de bijwerkingen van creatine gebruik is de gewichtstoename. Volgens een artikel van 2011 in het "American Journal of Physiology", kan een verhoogde index van de lichaamsmassa of zwaarlijvigheid verhogen uw risico van het ontwikkelen van darmkanker. Terwijl creatine geen darmkanker van de dikke veroorzaakt, kan uw risico verhogen door het verkrijgen van een ongezonde hoeveelheid gewicht als een neveneffect van het gebruik ervan. Gastro-intestinale problemen zijn een ander neveneffect van het gebruik van creatine. Omdat uw dikke darm deel van uw intestinale systeem uitmaakt, kan teveel creatine ongemak op dit gebied.

Overwegingen

Neem geen creatine zonder te spreken met uw arts eerst. Als u darmkanker heeft zal uw arts bepalen als creatine een passende behandelingsmethode voor u is. Als creatine voor u juist is, zal uw arts bepalen de juiste dosis op basis van uw leeftijd en gezondheid geschiedenis. Vertel uw dokter over alle medicijnen, supplementen of kruidenremedies neem. Bepaalde objecten kunnen leiden tot een interactie met creatine.


gerelateerde artikelen