Geneesmiddelen die leiden overmatig zweten tot

February 24

Geneesmiddelen die leiden overmatig zweten tot

Veel geneesmiddelen leiden tot overmatig zweten of hyperhidrosis, als een neveneffect. De International Hyperhidrosis Society bevat ongeveer 400 medicijnen die kunnen leiden tot zweten en wijst erop dat de lijst niet compleet is. Patiënten moeten bespreken overmatig zweten verondersteld te worden veroorzaakt door een medicijn met de voorschrijvende arts.

Antidepressiva

Antidepressivum medicijnen veroorzaken vaak zweten, vooral degenen die het bedrag van de hersenen chemische stof serotonine regelen. Selectieve serotonine heropname remmers of SSRI's, oorzaak zweten bevatten paroxetine of Paxil; Fluoxetine of Prozac; en citalopram of Celexa. Serotonine Noradrenaline heropname remmers of SNRIs, waarvan bekend is dat het verhogen van zweten omvatten venlafaxine, of Effexor; en duloxetine, of Cymbalta. Andere antidepressiva die leiden overmatig zweten tot omvatten bupropion, merknaam Wellbutrin, ook bekend als Zyban-systeem.belangrijkste voor stoppen met roken; desipramine, of Norpramin; en nortriptyline of Pamelor. Het is niet bekend waarom deze antidepressiva verhogen zweten, de International Hyperhydrosis Society notities.

Synthroid

Synthroid, algemeen bekend als levothyroxine, is een schildklier hormoon vervanging gebruikt wanneer de schildklier geen genoeg van het hormoon thyroxine produceert. Thyroxine is noodzakelijk voor de controle van vitale functies van het metabolisme, met inbegrip van de lichaam temperatuur regulering via rillen en zweten. Een neveneffect van Synthroid is overmatig zweten, volgens Cerner Multum, een gezondheidszorg informatie-provider. Opvliegers en koorts, andere bijwerkingen van Synthroid, kunnen samen met verhoogde zweten optreden. Deze bijwerkingen moet worden gemeld aan een arts.

Evoxac

Evoxac, of cevimeline, is een cholinerge drug geïndiceerd voor de behandeling van het syndroom van Sjögren, een chronische inflammatoire aandoening die vaak bij mensen met auto-immune aandoeningen zoals reumatoïde artritis en lupus voorkomt. Het syndroom van Sjogren zorgt ervoor dat de slijmvliezen te worden erg droog, en beïnvloedt de mond en de ogen in het bijzonder. Evoxac verhoogt secreta zoals speeksel en tranen aan de droogte te verlichten, maar het verhoogt ook zweten. Overmatig zweten is een veelvoorkomende bijwerking. Evoxac gebruikers moeten voorzichtig zijn te vermijden uitdroging als gevolg van verhoogde zweten.

Zink Supplementen

Zink Supplementen zijn gebruikt om te behandelen een tekort aan zink, een voedingsstof nodig voor metabolisme, wondgenezing, huid hydratatie en de zintuigen van reuk en smaak. Zink wordt ook gebruikt in ruit vorm in preparaten zoals koude-Eeze, vermeld de lengte en de ernst van de koude symptomen te verminderen. Overvloedig zweten is een gemeenschappelijk symptoom van een overdosis zink en patiënten moeten medische hulp inroepen.


gerelateerde artikelen