Cephalexin voor acnebehandeling

May 30

Cephalexin voor acnebehandeling

Artsen hebben antibiotica gebruikt om acne te behandelen voor meer dan vier decennia, met groot succes in het ontruimen van de teint bij mensen met matige en zelfs ernstige puistjes. Maar in sommige gevallen, de meest voorkomende antibiotica werken niet meer goed ter bestrijding van acne, en artsen zijn gedwongen om te proberen van alternatieven. Als dit bij u het geval is, kan uw arts proberen de antibiotica cephalexin om te behandelen uw acne.

Oorzaak

Acne ontwikkelt op de huid in plaatsen waar u de olie-klieren, zoals het gezicht, de rug en de borst, volgens de Cleveland Clinic hebben. Wanneer deze olie-klieren te veel olie produceren, de overmaat klompen van de poriën en veroorzaakt puistjes te vormen. Eenmaal deze puistjes vorm, bacteriën kunnen infecteren, wat leidt tot ontsteking. Antibiotica behandelen deze bacteriële infectie in acne.

Functie

De antibiotica cephalexin is onderdeel van een groep van geneesmiddelen genaamd Cefalosporine-antibiotica, die artsen gebruiken voor de behandeling van bacteriële infectie in het lichaam, volgens Drugs.com. Cephalexin doden niet direct bacteriën. In plaats daarvan, het voorkomt dat de muren van de afzonderlijke bacteriën vormen naar behoren, waardoor het organisme te scheuren en te sterven. Als uw artsen voorschrijft cephalexin voor u, moet u het precies zoals voorgeschreven en voor zolang voorgeschreven, zelfs als uw acne begint te verbeteren. Neem elke dosering met een vol glas water.

Bijwerkingen

Bij sommige mensen kan cephalexin bloedige diarree, die kan wijzen op dat een nieuwe, verschillende infectie heeft gevormd. Als u bloederige diarree krijgen terwijl het nemen van de medicatie, bel uw arts. A zeer weinig mensen ontwikkelen een ernstige allergische reactie op cephalexin, met kasten en ademhalingsproblemen. Als dit bij u gebeurt, de hulp onmiddellijk. Meer voorkomende bijwerkingen van cephalexin tijdens acnebehandeling houden zere gewrichten, sommige misselijkheid en diarree en vaginale jeuk.

Onderzoek

Hoewel artsen de neiging om de voorkeur geven aan andere antibiotica voor acne, toont medische onderzoek aan dat cephalexin slechte acne effectief kunt behandelen. In één studie, gepubliceerd in het medische tijdschrift Pediatric dermatologie in 2008, herzien artsen de gevallen van 93 patiënten die had ontvangen cephalexin voor acne. Zij vonden dat 4 procent van de patiënten zagen hun acne volledig opgelost, 45 procent had grote verbetering, 29 procent had sommige verbetering, 16 procent zag geen verschil en 6% verslechterd. Zeven procent ervaren bijwerkingen van de medicatie.

Verslagen

Acne lijders herziening van cephalexin op Acne.org de patiënt forums gaf de antibiotica gemengde overzichten, met sommige gebruikers vaststellend het uitgeschakeld hun acne maar gaf hen bijwerkingen, zoals allergische reacties of schimmelinfecties. In sommige gevallen, mensen met acne waarvan puistjes had reageert naar andere, meer algemeen voorgeschreven antibiotica opgemerkt dat cephalexin hielp hen hun teint te verbeteren.


gerelateerde artikelen