Wat te eten wanneer u Laryngitis hebt

October 3

Laryngitis is een ontsteking van de slijmvliezen die lijn van het strottenhoofd. Het strottenhoofd herbergt de stembanden en ze zijn vaak betrokken, waardoor de patiënt met een heesheid of een tijdelijk verlies van stem. De aandoening al kan dan niet pijnlijk. Behandeling is afhankelijk van de onderliggende oorzaak; dieet factoren kunnen soms verbetering geven. Terwijl veel gevallen op hun eigen lossen, moet ernstige of chronische laryngitis worden beoordeeld door een professionele gezondheidszorg.

Soorten Laryngitis

Laryngitis is vaak te wijten aan een respiratoir virus, zoals een verkoudheid of griep. Ook kan het het resultaat zingen, of schreeuwen luid spreken voor een langere periode van tijd. Door inademing van stoffen, zoals sigarettenrook en verfverdunner laryngitis kan veroorzaken. Chronisch alcoholmisbruik is soms te wijten. Tenslotte belicht gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD, is betrokken bij het zuur van de maag chronisch irriteert het strottenhoofd, Drugs.com.

Goed voedsel keuzes

Fruit en groenten leveren vitamine C en een nuttige rol kunnen spelen wanneer laryngitis te wijten aan infectie is. Proteïne voedingsmiddelen zoals mager rundvlees, kip, vis en varkensvlees geven het lichaam de bouwstenen voor de bestrijding van de infectie in de vorm van eiwitten en zink. Een gezond dieet met alle voedselgroepen zorgt dat het immuunsysteem goed functioneert, dus zorg ervoor dat op te nemen niet alleen fruit, groenten en eiwitten in je dieet, maar ook vetarme melk, volle granen en gezonde oliën. Laryngitis als gevolg van GERD kan reageren op een saai dieet van voedsel gekookt of gebakken zonder vet of kruiden.

Goede drank keuzes

Grotere vochtinname is belangrijk, ongeacht de oorzaak van de laryngitis, omdat de slijmvliezen vochtig moet blijven. Water is de ideale drank maar andere goede keuzes omvatten afgeroomde melk of 1/4 kracht appelsap. Proberen te houden van een drankje met u te allen tijde en het regelmatig sip.

Voedsel en dranken te vermijden

Als uw laryngitis te wijten aan GERD is, Vermijd pittige, vette en zure voedingsmiddelen, zoals tomaten, uien, knoflook, uien, paprika en gebakken vis. Vermijd zware maaltijden en eten dicht bij bedtijd. Ongeacht de oorzaak van uw laryngitis, Vermijd alcohol en cafeïnehoudende dranken terwijl uw strottenhoofd is genezing omdat zij u uitdrogen.


gerelateerde artikelen