Gezondheidsvoordelen van kardemom

May 4

Gezondheidsvoordelen van kardemom

Zodra de gewaardeerde in Oost-Indië voor de medicinale voordelen, wordt kardemom nu meestal gebruikt als een specerij smaak aan levensmiddelen toevoegen. Elke 2-eetlepel portie bevat slechts 36 calorieën maar rijk aroma--een bonus wanneer u bent het tellen van calorieën en wilt voorkomen dat saai "dieet" voedingsmiddelen worden doorgegeven. Naar boven hem uit, kardemom biedt een aantal nutritionele voordelen, met inbegrip van essentiële mineralen en vezels en kanker-bestrijding verbindingen.

Voedingsvezels

Koken met kardemom en u zult profiteren van de voordelen voor de gezondheid van haar vezelgehalte. Je lichaam is afhankelijk van de vezel uit uw dieet te houden u regelmatig--het verzacht en lost uw ontlasting, zodat je minder kans op het ontwikkelen van constipatie. Vezel ook aids in gewicht controle door het verhogen van uw tevredenheid na een maaltijd en lagere cholesterol kan helpen. Een portie 2-eetlepel grond kardemom biedt 3,2 gram voedingsvezels. Dit draagt bij 8 procent naar de dagelijkse behoeften van de vezel voor mannen en 13 procent voor vrouwen.

Ijzer en mangaan

Twee eetlepels kardemom bevatten 1.62 milligram van ijzer en mangaan 3,25 milligram. Deze mineralen steun in het cellulaire metabolisme, zodat uw weefsels kunnen de brandstof die ze nodig hebben om te functioneren. Mangaan speelt ook een rol in de gezondheid van het bot, terwijl ijzer helpt uw weefsels voorzien van zuurstof. Een enkele portie kardemom biedt uw gehele dagelijkse mangaan eisen, en biedt ook 9 en 20 procent van de dagelijkse behoeften van ijzer voor vrouwen en mannen, respectievelijk.

Kanker-bestrijding voordelen

Inclusief kardemom in uw dieet heeft andere potentiële heilzame effecten op je gezondheid. Een reageerbuis studie, gepubliceerd in het "Aziatische Pacific Journal van kankerpreventie" in 2013, heeft vastgesteld dat kardemom kanker-bestrijding verbindingen met het potentieel om te doden van kankercellen voorkomt, alsmede het stunt van nieuwe kanker-celgroei. Een aanvullende studie, vanaf September 2012 de kwestie van de "British Journal of Nutrition," gevonden dat kardemom gene activiteit in kankercellen van de huid regelt en de activiteit van genen die verband houden met de groei van de kanker vermindert.

Koken met kardemom

Profiteer van kardemom van opwarming van de aarde aromatische eigenschappen toe te voegen smaak aan groenten. Lichte jas bloemkool in een mengsel van extra vergine olijfolie en kardemom, dan het gebraden in de oven tot zacht en licht gebruind. Kardemom toevoegen aan linzen stoofschotels en soepen, of gebruik een mengsel van kardemom en citroensap als een gezonde smaakstof voor kip. Daarnaast maken uw eigen chai thee mengen door het combineren van zwarte of groene thee met kardemom, anijs, kaneel en zwarte peperkorrels voor een caloriearm en gezond drankje.


gerelateerde artikelen