Arm pijn bij het eten

May 24

Arm pijn bij het eten

Omdat uw arm geen onderdeel van uw spijsvertering is, kan u worden verward als u pijn in uw arm ervaart bij het eten. De meest waarschijnlijke oorzaak van arm pijn die ontstaat wanneer eten is galblaas ziekte. Volgens «««MayoClinic.com is een gemeenschappelijk symptoom van ziekte van de galblaas pijn in je rechterschouder die in je rechterarm stralen kan. De pijn ontstaat in uw buik rechtsboven, in de buurt van je ribbenkast en kan leiden tot pijn in je rug en tussen je schouders.

Galblaas ziekte

Galblaas ziekte is meestal het gevolg van galsteen formatie in de galblaas. De galblaas is een zakje gelegen in de buurt van de lever die extra gal opgeslagen totdat het nodig is om bepaalde vetten verteren. Ongeveer 90 procent van de mensen met galstenen hebben geen symptomen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Arm of schouder pijn zal snel ontwikkelen tijdens een galblaas aanval, die waarschijnlijk het resultaat van een galsteen gevangen in de koker van de galblaas. Galstenen variëren in grootte en zijn meestal gemaakt van concentraties van cholesterol in Gal gevonden. Ontsteking van de galblaas is een andere minder-gemeenschappelijke oorzaak van de ziekte van de galblaas.

Arm pijn en andere symptomen

Rechter arm pijn is een van de meest herkenbare symptomen van een galblaas aanval, maar andere symptomen kan veroorzaken. De meeste galblaas aanvallen optreden na het eten van vetrijke voedingsmiddelen, omdat de aanwezigheid van veel vet zorgt ervoor dat de hersenen kunnen veroorzaken contracties in de galblaas tot uitzetting van Gal. Meeste galblaas aanvallen veroorzaken constante pijn in het rechtergedeelte van de buik die kan laatste voor enkele uren, pijn onder de rechter schouder en pijn die zich in het bovenste gedeelte van je rug ontwikkelt. De nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse raadt bellen uw arts onmiddellijk als u ontwikkelt koorts, koude rillingen, misselijkheid, braken, pijn meer dan 5 uur, klei-gekleurde ontlasting of geelverkleuring van de huid.

Complicaties

Als u plotselinge, hevige pijn ontwikkelt zorgt die dat u dubbele voorbij, 911 oproep voor dringende medische hulp. In sommige situaties kan een galsteen worden ingediend in de koker van de galblaas, waardoor de klier te besmet raken. Dit kan leiden tot verdere compilaties en dood als niet medisch behandeld. In dit scenario is verwijdering van de galblaas de meest voorkomende behandeling.

Overweging

Als u arm pijn samen met benauwdheid ontwikkelt, kan kortademigheid en zweten u worden een hartaanval. Een hartaanval kan worden verward met de galblaas pijn of brandend maagzuur. Als u deze symptomen, hen te behandelen als een medische noodsituatie en onmiddellijk hulp.


gerelateerde artikelen