Interessante feiten over de tiener liefde

October 17

Interessante feiten over de tiener liefde

Deels emotionele, deels biochemische, jonge liefde is een belangrijk onderdeel van de adolescent ontwikkeling. Nog tiener relaties vaak ver er anders uitzien dan volwassen relaties. Tiener daters zijn gelijktijdig omgaan met een rush van hormonen, de zoektocht naar een persoonlijke identiteit, en veranderende verwachtingen in alle aspecten van hun leven. Deze factoren, in combinatie met een gebrek aan het levenservaring die nodig zijn voor het relativeren van relaties, maak romances die lijken te wankelen tussen obsessie en afwijzing.

Tiener en jongvolwassene psychosociale ontwikkeling

Volgens developmental theoreticus Erik Erikson is de centrale crisis voor de tienerjaren het zoeken naar een persoonlijke identiteit. In jonge volwassenheid verschuift de crisis naar de zoektocht naar een bevredigende intieme relatie. Erikson gespeculeerd dat echte intimiteit nodig beide partners hebben een solide gevoel van eigenwaarde en bereid zijn om het samenvoegen van hun individuele identiteiten voor het welzijn van het partnerschap. In een artikel voor "Psychology Today", psycholoog Carl Pickhardt suggereert dat tiener verplettert zijn grotendeels gebaseerd op uitgebreide fantasieën die de bewonderaar projecteert op het object van bewondering. De geliefden en uiteindelijk de relatie, is meer een weerspiegeling van de individuele doelen en wensen van de partners.

De drie C's

Liefde kan uiteindelijk worden opgesplitst in drie componenten, soms bekend als de drie C's, volgens een artikel van 2012 bij PsychologyToday.com. Chemie is de eerste haast van aantrekking. Het is grotendeels biochemische en rekeningen voor de vlinders en zenuwachtig gedrag rond het voorwerp van affectie. Nabijheid is de band van vertrouwen waarmee partners kunnen delen van geheimen en in elkaars steun veilig voelen. Inzet doet zich voor wanneer twee mensen beslissen bij elkaar blijven, zelfs wanneer de relatie taai wordt. Chemie is onvermijdelijk tijdens de tienerjaren, maar de nabijheid en betrokkenheid zijn meer geavanceerde vaardigheden. Bij de bespreking van echte intimiteit, vervangen sommige deskundigen door scheikunde communicatie, misschien wel een meer belangrijke eigenschap voor levenslange relaties.

Praktijk relaties of echte liefde?

Sommige deskundigen zijn van mening dat kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen duurzame liefde relaties. Voor "Tieners in Love," houdt van onderzoeker die Nancy Kalish eerst studeerde in historische en moderne tijdperken. Ze wijst erop dat door de Tweede Wereldoorlog, de meeste tieners kort na de middelbare school trouwde. Sindsdien is de gemiddelde leeftijd van eerste huwelijk gestegen terwijl de gemiddelde leeftijd van puberteit is gedaald. Hedendaagse tieners zie daten als meer over plezier dan het kiezen van een levenspartner, maar het is niet ongewoon voor mensen om te missen hun eerste liefde. Sommigen besteden hun hele leven afvragen wat had kunnen zijn. In een studie van 1.600 volwassenen leeftijden 18 door 92, een kwart zou graag terugkeren naar hun eerste liefde. Tiener relaties kunnen afwijken dan volwassen relaties, maar ze zijn niet per se minder onroerend.

Teen Dating geweld

Volgens «««StayTeen.org, ongeveer één op de vier tieners hebben echt bang geweest van fysieke mishandeling van een partner. Hetzelfde percentage voelde dat een partner had hen om tijd doorbrengen met vrienden of familie onder druk gezet, en bijna net zo veel druk om te presteren seksueel had gevoeld. Teen dating misbruik neemt vele vormen, van subtiele druk voor fysieke aanvallen. Veel tieners niet de ervaring om te nauwkeurig oordelen of een partner gedrag beledigend, vooral in de meer subtiele zaken. Houd de communicatielijnen open en moedigen uw tiener om u te vertellen als om het even wat over haar relatie voelt zich ongemakkelijk.

Sloop

Hoewel sommige tiener relaties een leven lang meegaan, komen de meerderheid een plotselinge of geleidelijke einde. Sommige paren breken wanneer ze het hoofd af naar de Universiteit, anderen gewoon realiseren dat ze weinig met elkaar gemeen hebben. Ongeacht de reden, tiener reacties op scheidingen zijn meestal gepassioneerd. Het is mogelijk dat uw tiener overweldigd door verdriet is. Ze kan zichzelf de schuld. Sommige tieners ontwikkelen zelfs suïcidale gedachten. Veel volwassenen reageren op een nonchalante manier, waardoor gebroken hart tieners voelen belittled. Uw kind geruststellen dat haar gevoelens normaal zijn, en haar aanmoedigen om te praten over hen. Als uw tiener verdriet invloed op haar leven, of ze tekenen van suïcidale gedachten toont, schakelen de hulp van een gekwalificeerde geestelijke gezondheid werknemer.


gerelateerde artikelen