Soorten voedsel hoog in vitamine A & D

November 10

Handhaven van gezonde niveaus van vitamine D in het lichaam helpt om te voorkomen dat de auto-immune aandoeningen, ontstekingsziekten, hoge bloeddruk en osteoporose. Vitamine D is waarschijnlijk het best bekend voor het helpen van het lichaam absorberen en behouden van calcium. De 2004 rapport van de algemeen chirurg bevat vitamine D als een van de basiselementen die nodig zijn voor gezonde botten. Hoewel weinig voedingsmiddelen zijn natuurlijke bronnen van vitamine D, UV-B stralen van de zon omzetten cholesterol in is de huid aan vitamine D. vitamine A een vetoplosbare vitamine die essentieel is voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden. Deze vitamine is gevonden in zowel dierlijke als plantaardige voedselbronnen.

Visolie

Levertraan is een uitstekende bron van vitamine A en D, met meer van ofwel vitamine dan elke andere bron van voedsel. Vette vis als makreel, heilbot, zalm, forel, haring en sardines hoge bronnen van vitamine A. zijn De meeste van deze vissen zijn de beste voedselbronnen voor vitamine D ook.

Zuivel

Eierdooiers en zuivelproducten die vitamine D is toegevoegd bieden de meeste van de vitamine D-vereisten voor een meerderheid van de Amerikanen. Deze omvatten yoghurt en margarine verrijkt met vitamine D. Net als vitamine D, vitamine A ook komt uit eigeel en verrijkte melk, boter, margarine en harde kazen zoals cheddar en mozzarella. Verrijkte ontbijtgranen en jus d'orange hebben ook vitaminen A en D.

Groenten en fruit

Goede plantaardige voedselbronnen voor vitamine A opnemen wortelen, zoete aardappelen, pompoen en groene groenten zoals spinazie, broccoli, boerenkool en raap Groenen. Fris oranje-geel gekleurde vruchten zoals mango, meloen, perziken en abrikoos hoog gehalte aan vitamine A. donker groene groenten zijn en gele vruchten zijn ook rijk aan beta-caroteen, die kan worden omgezet in vitamine A.

Vlees

Vitamine A komt in rundvlees, varkensvlees, kip en kalkoen. Lever, of rundvlees of kip, is de rijkste bron van vitamine A. personen moet waarschijnlijk tussen 600 en 800 mg vitamine A per dag. Mannen vereist over het algemeen iets meer vitamine A in hun dieet dan vrouwen, met uitzondering van vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Rood vlees met inbegrip van rundvlees, zijn varkensvlees of ham natuurlijke voedselbronnen waarmee de meeste vitamine D. Een slanke snit van het vlees is nog gezond.


gerelateerde artikelen