Het verschil tussen een laxeermiddel & Kruk waterontharder

December 11

Het verschil tussen een laxeermiddel & Kruk waterontharder

Je lichaam is afhankelijk van de voedingsstoffen uit het voedsel dat je om te overleven eet. Mechanische en chemische processen breken voedsel in moleculen die worden geabsorbeerd door je darmen, en de resulterende afval wordt geëlimineerd tijdens een stoelgang. Constipatie komt voort uit dit normale proces vertragen en extra symptomen veroorzaken. Laxeermiddelen of een Kruk waterontharder helpen verlichten deze symptomen.

Het spijsverteringsstelsel

Uitsplitsing van voedsel wordt bereikt door middel van mechanische en chemische processen. Ten eerste, je tanden breken het voedsel in kleine porties voor het slikken van de slokdarm en de maag, waar karnen met chemicaliën het verder breekt. Het voedsel wordt vervolgens geduwd door de dunne darm, waar spijsverteringsenzymen uit de galblaas en de alvleesklier breken het voedsel in kleine nutriënten moleculen die gemakkelijk kunnen worden geabsorbeerd. Tegen het einde van de reis door de dikke darm, is het voedsel materiaal ontdaan van de voedingsstoffen en water, waardoor slechts een massa van afval product genaamd kruk te wachten om te worden geëlimineerd.

Constipatie

Constipatie wordt gedefinieerd als onregelmatige stoelgang, harde ontlasting of een gevoel van onvolledige leegmaken na een stoelgang. Volgens «««MedicineNet.com, is medisch spreken van constipatie gedefinieerd als minder dan drie bowel movements per week en ernstige obstipatie minder dan één per week. (Zie referentie 2) Oorzaken zijn uitdroging, gebrek aan vezelrijk voedsel in uw dieet, behoud van ontlasting na voel je de drang om een stoelgang, hormonale stoornissen en medicijnen zoals narcotische pijnstillers en anti-depressie drugs. Constipatie veroorzaakt symptomen van misselijkheid, opgeblazen gevoel en kramp. Linker onbehandelde symptomen kunnen verergeren naar rectale bloeden, braken en ongezonde gewichtsverlies. Behandeling begint met beslag natuurlijk voorkomende vezelvoedsel, verhogen van de vochtinname of kruk weekmakers of laxeermiddelen te gebruiken.

Laxeermiddelen

U kunt om te helpen met passerende kruk tijdens constipatie een laxerende ter stimulering van de darmen te elimineren van afval. Laxeermiddelen komen in verschillende vormen. Bulk-vormende laxeermiddelen zijn niet verteerd. In plaats daarvan vormen zij een omvangrijk massa die stimuleert uw darmen om te bewegen. Polymeer, zoutoplossing en lactulose laxeermiddelen werken door het vocht in de darm te trekken uit de omringende weefsel, een zachte volumineuze kruk die beweging stimuleert maken. Glijmiddel laxeermiddelen jas de binnenste bekleding van de dikke darm, te voorkomen dat vocht wordt geabsorbeerd en het makkelijker maken van de passage van ontlasting. Stimulerende laxeermiddelen optreden direct aan de wand van de dikke darm door stimulerende spiersamentrekking van de spieren die de kruk vooruitbrengt.

Kruk weekmakers

Kruk weekmakers laxeermiddelen kunnen worden beschouwd, maar ze niet worden gebruikt ertoe leiden dat u een stoelgang hebben. In plaats daarvan kunt u om een door te verzachten van de kruk massa zelf. Volgens Medline Plus, is een Kruk waterontharder gebruikt op basis van op korte termijn voor het verlichten van constipatie voor mensen die voorkomen overbelasting dat moeten. De ingrediënten niet stimuleren een stoelgang of de wand van de darm irriteren. Ze zijn nuttig voor mensen met hartaandoeningen, of na het bekken of rectale chirurgie of bij de bevalling.

Bijwerkingen

Vanwege de bijwerkingen geassocieerd met het nemen van hen, laxeermiddelen en kruk weekmakers moeten alleen worden gebruikt voor op korte termijn verlichting van constipatie ongemak. Bijwerkingen van laxerende gebruik omvatten volgens «««Colonhealthinfo.com, oprispingen, diarree, kramp, gas en misselijkheid. Gewone gebruik ervan kan leiden tot overmatige dorst, zwakte, spier krampen, moeilijk slikken, jeukende huiduitslag, ademhalingsproblemen en zelfs verlamming. U ook het risico van een andere aandoening op waar uw GI-darmkanaal wordt afhankelijk van je neemt de laxerende of Kruk waterontharder om een stoelgang. Medische hulp inroepen als u een van deze situaties zich voordoet.


gerelateerde artikelen