Cortison crème als een vochtinbrengende crème voor het gezicht

March 7

Cortison crème als een vochtinbrengende crème voor het gezicht

Cortison crème verlicht jeuk en de ontsteking toegeschreven huiduitslag huid. Ook wel genoemd hydrocortison, zijn dit soort producten niet bedoeld als huid moisturizers. Afhankelijk van de ernst van uw huidaandoening, kan uw arts voorschrijven een sterkere versie dan gevonden in drogisterijen. Hogere sterktes kunnen ook gevaarlijk bij gebruik op het gezicht. Vraag een arts vóór gebruik.

Cortison en Moisturizers

De vochtinbrengende crèmen zijn opgezet als producten die de huid kalmeren. Dit wordt bereikt door water en olie, evenals andere ingrediënten die helpen je gezicht bereiken van optimale hydratatie. Terwijl cortison ontstekingen kalmeert, is het ingrediënt zelf niet een vochtinbrengende crème. Daarom moet niet u uw dagelijkse gezicht moisturizer vervangen door cortison crème in de hoop te bereiken van hydratatie.

Toepassingen en voordelen

Hydrocortison crème wordt gebruikt voor het verlichten van jeuk gerelateerde insectenbeten, poison ivy en eczeem, evenals reacties op cosmetica en chemicaliën. Het kan ook verminderen ontsteking aan zonnebrand gerelateerde. Cortison is bedoeld voor korte termijn doeleinden alleen. Medline Plus zegt hydrocortison kan maximaal vier keer per dag worden toegepast, maar u moet bellen met een arts als de symptomen niet verbeteren binnen een week. De functie van cortison crème is verbetering van de algehele ongemak te verminderen van irritatie.

Drogisterij vs. recept merken

Het primaire verschil tussen drogisterij en voorschrift cortisone crèmes is de hoeveelheid hydrocortison. Volgens Medline Plus bevatten over-the-counter merken tussen 0,5 en 1 procent. Deze worden beschouwd als "lage sterkte" versies, maar zijn nog steeds voldoende voor het verlichten van kleine jeuk en irritatie. Uw arts kan aanbevelen een voorschrift versie van hydrocortison als uw conditie niet verbeterd met een drogisterij merk. Recept crèmes bevatten tussen 2 en 2,5 procent hydrocortison. Deze hoge-sterkte-preparaten worden niet aanbevolen voor gezicht gebruik.

Potentiële risico 's

Over-the-counter hydrocortison kan worden gebruikt in kleine hoeveelheden op het eerste gezicht, maar alleen als uw arts geeft u het groene licht. Cortison veroorzaken op lange termijn schade aan de huid, vooral in hogere concentraties. Je gezicht is bijzonder kwetsbaar omdat de huid hier meer merkbaar dan andere gebieden van het lichaam is. Als uw arts cortison crème voor het gezicht goedkeurt, zorg ervoor dat u voorkomen rond de ogen. Houd er rekening mee dat sommige huidaandoeningen, met inbegrip van acne en rosacea, kunnen worden verergerd door dit actieve ingrediënt.


gerelateerde artikelen