How to Prevent Scheerbultjes op de bikinilijn van zwarte vrouwen

March 15

How to Prevent Scheerbultjes op de bikinilijn van zwarte vrouwen

Hoewel Scheerbultjes elk huidtype beïnvloedt, twee kenmerken kunnen maken ze meer van een verontrustende kwestie voor vrouwen van zwarte etniciteit. Eerst, kunnen de individuele haren zijn dik en dicht gekrulde, waardoor het waarschijnlijker dat ze onder het huidoppervlak zal raken. Ten tweede, donkere huidtypes neiging maken pigment in gebieden van de huid die gewond raken. Wanneer er een rode razor bump, is het waarschijnlijker te verkleuren en worden bruin en overdreven gepigmenteerde blijven voor een lange periode, waardoor het uiterlijk van het gebied erger zelfs nadat de werkelijke hobbels hebben genezen.

Stap 1

Exfoliëren de huid in uw bikini-omgeving, met behulp van een suiker of zout scrub, 24 uur vóór het scheren te verwijderen alle dode huidcellen op het oppervlak.

Stap 2

Temperen haren in de douche slechts kort voordat scheren. Aan het einde van een lange, hete douche niet scheren. Lange blootstelling aan vocht en warmte zorgt ervoor dat de haren te zwellen uitgebreid zoals ze absorberen water, die hen tijdelijk verlengt. Hoewel dit beter lijkt misschien--het maakt extra gladde huid als de haren droog en weer onder het oppervlakteniveau huid krimpen--aanricht het ravage de volgende dag wanneer deze nu-ondergrondse haren proberen te vinden dat hun weg terug naar het oppervlak. De meeste mensen hebben krullend schaamhaar, maar de krul in haar zwarte vrouwen de neiging om strakker, waardoor het traject naar de oppervlakte moeilijker voor de haren te vinden. Als de haren geen gemakkelijk toegang het oppervlak tot, ze duwen tegen de huid en veroorzaken Scheerbultjes. Hen helpen die door hen regelen dichter aan de oppervlakte te laten.

Stap 3

Toepassen van scheerschuim of gel--niet zeep--voor het scheren. Scheren crèmes en gels zijn geformuleerd met agenten die de huid glad maken en helpen de haren naar pluisjes omhoog. Hiermee kunt u te scheren met minder druk, en om te voorkomen dat het schrapen van de huid, welke risico's diepe wondjes, maar zorgt ook voor microscopische snijden, ruwheid en ontsteking van de huid. Deze zwelling van de huid kan de folliculaire openingen, waardoor de haren vast komen te zitten onder de oppervlakte, wat in Scheerbultjes resulteert dicht vandoor.

Stap 4

Scheren van de bikini-gebied in de richting van de haargroei met behulp van een scherpe, single blade scheermes om te voorkomen dat scheren te nauw--een nauwe scheren betekent dat de haren hebben geregeld verder onder het huidoppervlak. Vervangen van messen vaak zorgt voor scherpte en een meer zachte glide over uw huid ter bescherming van het gevoelige oppervlak van microscopische krassen die een ontsteking kunnen veroorzaken.

Stap 5

Breng een over-the-counter 1-procent-hydrocortison crème bij de eerste aanblik van een groeiende rode bult. Toepassing van de ter plaatse voor een paar dagen kan verminderen ontsteking en pauze de cyclus van de vorming van een ingegroeide haren, maar geldt niet het dagelijks voor uw hele bikini gebied omdat het zal leiden tot beschadiging van de huid en striae als overbelast.

Stap 6

Het toepassen van een licht, ongeparfumeerde vochtinbrengende crème om de huid kalmeerde en beschermd als het oppervlak droog lijkt te houden. Droogte en jeuk zijn ook tekenen van ontsteking.

Waarschuwingen

  • Topische antibiotica of milde ontstekingsremmers zijn soms nuttig toe te passen na scheren om te voorkomen dat de ontsteking in de huid, de haartjes regrow, maar Raadpleeg uw dermatoloog over welk product geschikt voor u wellicht. Het verkeerde product kan ongewenste bijwerkingen veroorzaken in de huid van dit gevoelige gebied, zoals huiduitslag of dunner worden van de huid.

Tips

  • Niet scheren dagelijks; Hierdoor wordt de tijd van de huid om te genezen.
  • Als u zich regelmatig jeukende na het scheren, ervoor te zorgen dat uw aftershave gel of crème is vrij van hinderlijke geuren en mentholation.
  • Voor grotere, pijnlijke ingegroeide haren, kan een dermatoloog doen een kleine injectie van cortison, oftewel een anti-inflammatoire corticosteroïd die werkt te verminderen ontsteking en verzachten de huid zodat het gevangen haar kan worden verwijderd.
  • Draag losser kleding de eerste dag of twee na het scheren te houden van de druk van de betrokken gebieden.

Wat die u nodig hebt

  • Exfoliërende product (zout of suiker scrub)
  • Single blade scheermes
  • Scheerschuim of gel
  • 1% hydrocortison crème
  • Ongeparfumeerde vochtinbrengende crème

gerelateerde artikelen