Welke emoties invloed hebben op verschillende organen in het menselijk lichaam?

March 13

Welke emoties invloed hebben op verschillende organen in het menselijk lichaam?

Emoties zijn hoe het lichaam reageert op gevoelens. De internationale vereniging voor de therapie van de Shen beschrijft emotie als een metafysische ervaring parallel door biologische reacties en psychologische processen. Traditionele Chinese geneeskunde weergaven zeven emoties zoals woede, angst, vreugde, verdriet, pensiveness, vrees en angst dat elk de gezondheid van een orgel volgens Shen-Nong beïnvloedt. Griekse geneeskunde, de hoofdmap van de traditionele westerse geneeskunde, ook views dat emoties de gezondheid van de organen volgens David Osborn beïnvloeden.

Emoties en orgel paren

Traditionele Chinese geneeskunde, die voor meer dan vijfduizend jaar heeft geoefend, is een centraal beginsel dat vijf belangrijke orgaansystemen die elk gekoppeld aan bepaalde emoties, volgens de traditionele Chinese geneeskunde World Foundation zijn classificeert. De vijf belangrijke orgaansystemen betrekken paren van organen en een bijbehorende emotie. De lever en galblaas worden geassocieerd met woede, het hart en de dunne darm worden geassocieerd met vreugde, de milt en maag worden geassocieerd met overmatige denken of pensiveness, de longen en de dikke darm worden geassocieerd met verdriet en de nier en blaas worden geassocieerd met angst. Chinese psychologie, die een integrerend deel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeskunde, richt zich op de relatie tussen emoties en organen en hun effect op de gezondheid.

Joy

Vreugde is een emotie van diepe tevredenheid en is verbonden met het hart, volgens de traditionele Chinese geneeskunde. Wanneer een persoon nodeloos met vreugde wordt, kan ze ervaren agitatie, slapeloosheid, koorts en hart hartkloppingen.

Woede

Boosheid is een emotie die wordt geassocieerd met woede, wrok, frustratie en prikkelbaarheid. Chinese geneeskunde beweert dat deze choleric emotie wordt opgeslagen in de lever en de galblaas, die produceren en opslaan van gal, respectievelijk. Deze woede kan beïnvloeden vele biologische processen die energie sap en veroorzaken hoofdpijn, duizeligheid en hoge bloeddruk.

Angst

Angst is een emotie van buitensporig zorgen dat kan invloed hebben op de longen en de dikke darm, volgens TCMWorld.org. Angst kan leiden tot een persoon te kunnen gebruik maken van energie en last van kortademigheid en colitis ulcerosa, een ontsteking van de dikke darm.

Verdriet

Verdriet is een emotie die kan leiden tot een persoon om te huilen, disharmonie in de longen en blok energie in het lichaam blijven circuleren. Verdriet kan het sap van de wil om te leven, verwonden van de longen en luchtwegen veroorzaken.

Pensiveness

Pensiveness is een emotie van buitensporige denken en melancholie. Pensiveness is van invloed op de milt en kan leiden tot vermoeidheid, lethargie en onvermogen om zich te concentreren. Volgens «««GreekMedicine.net, kan het ook samentrekken van het spijsverteringsstelsel en invloed op de maag met gas, zwelling en opgeblazen gevoel.

Angst

Angst is een emotie die kan leiden tot disharmonie in de nieren en onvrijwillige plassen veroorzaken. Extreme angst kan leiden tot een persoon spontaan controle te verliezen van zijn nieren en blaas, volgens GreekMedicine.net.

Angst

Angst is een emotie van shock en paniek als gevolg van iets plotseling en onverwacht. Fright affects the heart in the short run and when it becomes chronic can affect the kidneys, says Shen-Nong.com.


gerelateerde artikelen