Functionele fitnesstraining voor hockeyspelers

March 17

Functionele fitnesstraining voor hockeyspelers

Functionele fitness is een specifieke vorm van fitness-training, waarbij het uitvoeren van bewegingen die uw prestaties in de sport verhogen kunnen. Als Fitnesstrainer die Jesse Cannone verklaart, zal de beste functionele fitnessprogramma verbeteren uw kracht, lenigheid, cardiovasculaire capaciteit en sport-specifieke vaardigheden. Gericht op deze vier gebieden kan een aanzienlijke verbetering van de prestaties van uw hockey.

Macht

In een instelling van de geschiktheid, wordt macht gedefinieerd als de kracht en snelheid. U kunt beide van deze kenmerken ontwikkelen door het uitvoeren van de explosieve liften, waarin u het eerste gedeelte van de lift snel uitvoeren, dan langzaam lager het gewicht en herhaal. Een heilzame oefening voor hockeyspelers is de hellingshoek pers, die vergelijkbaar met het bankdrukken is. Uitvoeren van explosieve helling persen zal ontwikkelen van uw bovenlichaam en trainen om meer macht achter uw schoten en controles.

Agility

Agility training is belangrijk voor hockey, omdat het zal u helpen sneller richting veranderen en speelt bijbenen. Een effectieve oefening voor het verbeteren van hockey behendigheid is longe sprongen. Voor het uitvoeren van deze oefening, om te beginnen in een longe positie, met één been naar voren en terug, met elke knie gebogen bij een hoek van 90 graden. Omhoog springen maar niet doorsturen, en snel schakelen de positie van de benen voor de landing. Herhaal dit voor ongeveer 20 seconden.

Cardiovasculaire Training

U kunt het verbeteren van uw cardiovasculaire capaciteit door middel van oefeningen zoals hardlopen en fietsen. Verbeteren van uw cardiovasculaire gezondheid zal helpen u skate langer zonder moe. Ter verbetering van de capaciteit van uw hockey-specifieke cardio, intervaltraining gebruiken door het fietsen in een regelmatig tempo voor een minuut, sprinten voor 20 seconden, terug te keren naar de normale tempo en herhalen. Hierdoor bent u voorbereid op de frequente veranderingen van tempo tijdens hockey spelen.

Sport-specifieke Training

Sport-specifieke training verwijst naar oefeningen die nabootsen van de bewegingen van uw sport. Voor hockey, kunt u selectiekader, die stuitert van mond tot mond in een schaatsen beweging. Hoewel u mag niet erg hoog springen, de sprongen worden zeer snel en als vergelijkbaar met de beweging van uw pas mogelijk.


gerelateerde artikelen