Eten Plan voor een 15-jarige meisje

June 13

Eten Plan voor een 15-jarige meisje

Helaas, de hoogste bronnen van calorieën in een tiener dieet aantal ongezonde keuzes omvatten: snoep, zoals cake en koekjes, pizza en soda. Een gezonder eten plan voor een 15-jarige meisje moet meer geheel natuurlijk voedsel zoals hele granen, fruit, groenten, mager eiwitten en laag-vet zuivelproducten bevatten.

Natuurlijk zoete vruchten

In plaats van snoep en frisdrank, een 15-jarige meisje kan voldoen aan haar zoete tand met fruit. Ze moet drie porties per dag, waarin een portie gelijk aan een medium appel of 1 kopje vers versneden fruit is. Vruchten zijn laag in calorieën en rijk aan essentiële voedingsstoffen tieners nodig voor een goede gezondheid, met inbegrip van vezels, kalium en vitamine A en C.

Caloriearm groenten

Groenten maken ook gezonde toevoegingen aan een tiener meisje dieet. Zoals fruit zijn groenten laag in calorieën en rijk aan essentiële voedingsstoffen ter bevordering van de gezondheid. Een 15-jarige meisje moet vier porties groenten per dag. Een voorbeeld van een plantaardige portie bevat 1/2 kop gekookte groenten of 1 kopje van gemengde greens. Tiener meisjes kunnen gemakkelijk voldoen aan hun dagelijkse behoeften van de veggie door met inbegrip van hen bij zowel de lunch als het diner maaltijd, en eten ze als tussendoortje.

Hele korrels goedheid

De meeste tieners krijgen genoeg korrels in hun dieet, maar niet genoeg volkorengranen, volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw. Volle granen zijn hoog in vezel- en een natuurlijke bron van B-vitamines, ijzer, magnesium en selenium. Vijftien-jarige meisjes moeten vijf tot en met 11 porties van korrels per dag, en ten minste de helft van deze porties graan moet hele korrels. Een graan portie is gelijk aan twee sneetjes volkoren brood of 1 kopje gekookte bruine rijst.

Gezonde eiwitten

Eiwitvoedsel zijn vooral belangrijk voor de 15-jarige meisjes, omdat ze een bron van ijzer. Meisjes verliezen ijzer via menstruatie en hebben meer nodig dan jongens, 15 milligram per dag vs. 11 milligram. Naast het feit dat een bron van ijzer, leveren eiwitvoedsel ook B-vitaminen, vitamine E en zink. Een 15-jarige meisje moet 2 tot en met 3.5 ounces eiwit per dag. Gezonde eiwitvoedsel bevatten mager rood vlees, gevogelte, vis, tofu, eieren, bonen, noten en zaden.

Zuivel voor de gezondheid van het been

Om de botten sterk te houden en voorkomen van osteoporose later in het leven moeten tiener meisjes om ervoor te zorgen dat zij voldoende calcium en vitamine D in hun voeding krijgen. Zuivel voedingsmiddelen zijn een goede bron van beide, en 15-jarige meisjes moeten drie porties per dag, waarin een portie gelijk aan 1 kopje magere melk of een kleine doos van magere yoghurt is.


gerelateerde artikelen