Het gebruik van mosselen als visaas

November 3

Het gebruik van mosselen als visaas

Mosselen zijn een uitstekende bron van voedsel voor vissen in zeewater en zoetwater--dus volgt dat mosselen zou ook een ideale aas voor de visserij. Als je ze zelf oogst, krijgt de deal zelfs beter, omdat het niet je geen geld kost. De truc om het gebruik van mosselen als aas is teneinde hen aan de haak; ze hebben de neiging om vrij glad.

Stap 1

Gebruik verse mosselen, niet bevroren, indien mogelijk. Verse mosselen zijn dood ook, maar ze geven een frissere geur die meer vis trekken kan af. In het ideale geval hebt u toegang tot een estuarium of een andere zoet- of zee locatie waar u kunt oogsten hen zelf en ze meteen gebruiken. Wanneer u oogsten, volg je gezond ecosysteem praktijken en nemen grotere degenen, verlaten de kleintjes groeien groter. Ook voorkomen dat oogsten van alle de mosselen van het ene gebied; in plaats daarvan, neem ze in een willekeurig patroon van het ene gebied en een veel groter gebied bestrijken.

Stap 2

Koevoet open de schelpen door te schuiven een platte boter of bot mes of een mes speciaal ontworpen voor het oogsten van mosselen in de spleet van de shell en trekken de twee partijen uit elkaar.

Stap 3

Schuif de vlakke rand van uw mes onder het gedeelte van de Mossel die is gekoppeld aan de shell te verjagen, en schep het vlees vervolgens zorgvuldig uit.

Stap 4

Schuif je aas haak rond het dikste deel van de mossel, houden de Mossel dicht bij de haak voor nu. De Mossel een beetje kromme, en vervolgens het doorboren van het vlees een tweede en derde tijd, indien mogelijk, om te zetten zo veel vlees mogelijk door middel van de haak. Dan, schuift u de hele Mossel op de haak.

Stap 5

Voeg meer mosselen aan de haak als het niet volledig wordt gedekt. Als u van kleine mosselen gebruikmaakt, zou dit het geval zijn.

Stap 6

Leg een knoopje van katoenen touw rond de top van de haak, en vervolgens wikkel het rond de Mossel. Maak een andere knoop aan de onderkant van de haak die het op zijn plaats houden. Mosselen kunnen los en slordig, dus dit helpt om ze te houden op de haak. U kunt ook elastische aas draad voor dit, maar biologisch afbreekbaar draad is gezonder voor de waterwegen en alle wezens die later in contact losse draad kunnen komen.

Tips

  • Zoals altijd, het belangrijk is dat u uw lokale visserij wetten volgt. In sommige gebieden, kan Mossel oogsten worden beperkt tot bepaalde tijden van het jaar. Oogsten van bepaalde soorten mosselen kan ook worden beperkt in sommige gebieden vanwege sommige soorten bedreigde status. Neem contact op met uw van spel en vis ministerie om ervoor te zorgen je in overeenstemming met de wet en dat u de juiste soort van mosselen bent oogsten.

Wat die u nodig hebt

  • Vissen haken
  • Katoenen draad of elastiek vissen draad

gerelateerde artikelen