Dingen te doen in de toendra in het noorden van Canada

November 11

Dingen te doen in de toendra in het noorden van Canada

Boomloze, ijzige en gebroken door laaggebergte, de toendra dekens een strook van noorden van Canada in de buurt van de poolcirkel. Great Bear Lake in de Northwest-Territories, in het geheel van Nunavut Zuid naar Hudson's Bay, en van Oost naar de Nunavik regio van Noordwest Quebec, de toendra is dun bevolkt, beschikt over enkele wegen en draagt de last van Arctic weer. Maar de onherbergzame omgeving geen beletsel hardy bezoekers venturing noorden om te bekijken van wild, wandeling en kamp, en duik in de cultuur van de Inuit.

Dieren in het wild bekijken

Wild verschirkkelijke pooldieren in hun oorspronkelijke habitat zijn de toendra ster attracties. Honderdduizenden mensen kariboe migreren over de toendra elke zomer, een oud ritueel, dat blijft bieden spel voor lokale jagers. Grote, logge musk ossen grazen op de toendra magere vegetatie. Roofdieren zoals de Vos, wolf en ijsbeer volgen de planteneters. Miljoenen vogels komen naar Noord Canada te nesten in de toendra korte zomer. Ervaren lokale gidsen en tour outfitters in Nunavut van grotere gemeenschappen, met name de hoofdstad Iqaluit, gespecialiseerd in het bijhouden van de dieren en brengt bezoekers dicht bij de actie.

Kamperen en wandelen

Nunavut en Nunavik wenken kampeerders die in de buurt van-totaal isolement en ongeëvenaarde natuurlijke omgeving. Regionale natuurparken bieden primitieve campings, en individuele gemeenschappen hebben meestal een aangewezen gebied voor tijdelijke camping, maar kampeerders mogen overal toonhoogte van hun tenten op de toendra. De parken zijn ook doorkruist met wandelpaden die rok van rivieren, beken, heuvels en valleien. Kampeerders en wandelaars moeten zelfvoorzienend en altijd de mensen en de omgeving die zij tegenkomen te eerbiedigen. Lokale reisbureaus raden inhuren van een deskundige gids of outfitter die vertrouwd met het binnenland voordat u de wildernis is.

Wildernis Lodges

Bezoekers op zoek naar ervaren Noord Canada's wonderen zonder Afbramen het alleen kunnen controleren in een wildernis lodge. Deze externe, full-service hotels bieden accommodaties en maaltijden evenals begeleide excursies naar de omliggende toendra. Omdat geen wegen dorpen in Nunavut of Nunavik verbinden, bereiken bezoekers wildernis lodges door float plane, sneeuwscooter of hondenslee, afhankelijk van het seizoen. Zodra er, toeristen voor activiteiten waarin visserij voor Arctic char kiezen kunnen, praat wildlife safari's, vlucht-seeing, kanoën op de rivieren van nu, het bekijken van het noorderlicht in de winter of bijwonen door ingezeten natuuronderzoekers.

Inuit cultuur

Ongeveer 85 procent van de Nunavut bevolking Inuit is, en behoud van inheemse tradities is een punt van trots voor de lokale gemeenschappen. Bezoekers van Iqaluit, Pangnirtung en Cape Dorset vindt gevestigde kunstenaars gespecialiseerd in snijwerk, prentkunst, beeldhouwen, schilderen en fotografie. Iqaluit ook gastheren jaarlijkse kunst- en culturele festivals in lente en zomer met de Inuit verhalen, muziek en dans. Vele onafhankelijke galerieën verkopen gravures, prenten, sieraden, muziekinstrumenten, sealskin kleding en andere ambachten met een door de overheid uitgegeven stempel garanderen de echtheid van de Inuit.


gerelateerde artikelen