Voorbeeld van een Runner's dieet

August 8

Voorbeeld van een Runner's dieet

Een runner's dieet is ontworpen om steun racen of opleiding loopt en spierherstel. Lopers hoeft te letten op voeding en calorie inhoud, echter als het verkrijgen van gewicht is nog steeds mogelijk en meer ponden bedoel langzamer tijden. Met zoveel voedingsmiddelen beschikbaar, met inbegrip van de specifieke "" sportbeoefenaars, helpen enkele eenvoudige strategieën u bedenken een voorbeeldige runner's dieet.

Overwegingen

Uw runner's dieet hangt af van wat u afstanden lopen. Sprinters moeten iets meer eiwitten aan het ontwikkelen van grote, krachtige spieren, terwijl marathonlopers van een hogere belasting van de koolhydraten profiteren, zegt draait planeet. Waar u zich in uw opleidingsplan beïnvloedt ook een runner's dieet. Als u zich in de fase van de lange-termijn van training voor een marathon of ultra marathon, moet u meer calorieën en koolhydraten dan u doen in de weken herstel na een race.

Functies

Een monster runner's dieet beschikt over vers fruit en groente, volkorengranen, magere eiwitten, onverzadigde vetten en magere zuivel. Bewerkte voedingsmiddelen moeten worden vermeden zoals ze met extra natrium komen, suiker en vet en geen maximale voeding naar de werkende spieren bieden. Een uithoudingsvermogen atleet moet eten meer koolhydraten, aiming voor meer dan de gemiddelde aanbeveling van 50 procent van de dagelijkse calorieën, zegt de gerenommeerde running coach Hal Higdon. Bij het uitvoeren van lange afstanden--ongeveer 20 tot 25 mijl per week--u branden ongeveer 2500 calorieën per dag, maar het werkelijke bedrag is afhankelijk van de grootte, leeftijd, geslacht, activiteitenniveau buiten opleiding en uw lopende efficiëntie.

Plan van de dieetmaaltijd monster

Lance Armstrong's coach, Chris Carmichael, in zijn boek "voedsel voor Fitness,' raadt een maaltijd plan voor een trainingsdag die houdt van een 90 minuten durende run en bevat ongeveer 70 procent koolhydraten. Beginnen met een ontbijt van een kopje havermout, magere melk, twee sneetjes volkoren toast, een stuk fruit en vruchtensap. Tijdens een training, verbruiken 24 ounces een sportdrank en een fig staaf- of energiereep. Na de training volstaat een herstel drankje of herstel balkje. Lunch, zwarte bonen en geroosterde paprika's verpakt in een volkoren tortilla met salsa, biedt bruine rijst en een handvol gebakken tortillachips een mix van koolhydraten en eiwitten. In de middag genieten van een bran muffin en een banaan. In diner, kruid-geroosterde kip, rijst pilaf, gemengde groenten geserveerd gestoomde, een groene salade en een rol volkoren voldoet aan een gezonde eetlust. Voor dessert, genieten van yoghurt met frambozen en honing.

Misvattingen

Terwijl veel lopers "run om te eten," geeft hardlopen niet u de licentie voor eet grote porties hele tijd zonder rekening te houden voor calorieën. Training voor een halve of volledige marathon vereist lange runs, maar vaak laten ze u uitgeput zodat u minder beweging overdag uitvoeren. Zich bewust zijn van de porties en de kwaliteit van uw voedingsmiddelen. Het is gemakkelijk te ontkennen elke calorieën die je met slechts één ervan vanuit voedingsoogpunt-arme maaltijd van hamburgers en frietjes van een fast-food restaurant brandde. Zelfs als je slechts 100 extra calorieën per dag consumeren, krijgt u 10 pond in een jaar.

Waarschuwing

Fad diëten volgen terwijl het proberen om te trainen voor evenementen, zal uw prestaties beïnvloeden. Vaak is deze diëten zijn zeer laag in calorieën en bieden niet je lichaam de energie voor lange runs of voldoende calorieën voor spierherstel. Low-carb diëten en diëten die hele voedselgroepen verbieden zijn niet geschikt voor hardlopers.


gerelateerde artikelen