Hoe Is bipolaire wanorde genetisch overgenomen?

July 19

Hoe Is bipolaire wanorde genetisch overgenomen?

Bipolaire stoornis is een stemmingsstoornis die episoden van manie en depressie of Hypomanie en depressie combineert. Mensen met bipolaire wanorde over perioden van tijd ervaren individuele episoden van manie en depressie, en kinderen vaak ervaren deze episoden op de zelfde tijd of shift vele malen in een enkele dag. Deze aandoening waardoor dergelijke ingrijpende veranderingen in de stemming heeft vastgesteld te worden veroorzaakt door bepaalde genetica die zijn overgenomen en verhogen van iemands risico voor de aandoening.

Basics

Een persoon met een bloed-familielid die is gediagnosticeerd met bipolaire wanorde of weergegeven de symptomen meestal geassocieerd met de stoornis dreigen voor het overnemen van de aandoening. Iemands genetica kan haar predisponeren voor bipolaire wanorde, verhogen haar steeds symptomatisch op enig moment in haar leven.

Feiten

Volgens de Amerikaanse Academie van kind en Adolescent Psychiatry, of AACAP, studies gericht op twins, hebben aanneming en familiegeschiedenis aangetoond dat sterke rol die genetica in de ontwikkeling van bipolaire wanorde speelt. Die met eerstegraads bloedverwanten die had bipolaire wanorde verhoogd eigen risico van de ontwikkeling van de stoornis met vier tot zes vouwen.

Betekenis

De mogelijkheid is voor bipolaire wanorde te worden overgenomen van bloedverwanten groot en belangrijk is, maar de hele rol genen spelen in de ontwikkeling van de stoornis overgenomen niet volledig bekend. De AACAP meldt dat een groep van erfelijke genen worden verondersteld om bepaalde mensen op hoger risico voor het ontwikkelen van de stoornis, maar omdat niet iedereen die bloedverwanten met de stoornis heeft zich het ontwikkelt, andere factoren die zich voordoen in iemands leven de overgenomen bipolaire wanorde-genen beïnvloeden.

Factoren

De AACAP meldt dat de ervaring van stressvolle gebeurtenissen en trauma leiden het ontstaan van bipolaire wanorde tot kan. Ook, slaaptekort, middelenmisbruik, veranderingen in de seizoenen en bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva zijn allen gekend om te leiden tot het ontstaan van bipolaire episoden van manie en depressie, volgens HelpGuide.org. Er zijn gevallen waarin geen triggers voor het begin van de aandoening kunnen worden geïdentificeerd, neemt nota van de AACAP.

Interventie

Er is geen bekende manier om te voorkomen dat het begin van de bipolaire stoornis, maar stappen kunnen worden genomen door een persoon om ervoor te zorgen dat de genen slapende blijven. Wanneer een persoon verdachten tekenen van bipolaire wanorde ontwikkelen, moet ze de begeleiding en behandeling van een professionele geestelijke gezondheidszorg onmiddellijk proberen. De symptomen zullen meer waarschijnlijk kunnen worden omgekeerd of verminderd in ernst die de behandeling eerder is begonnen. Ook, hebben positieve manieren om te gaan met stress en succesvol omgaan met belangrijke leven evenementen kunt houden de erfelijke genen uit wordt teweeggebracht. Artsen moeten worden geïnformeerd over iemands risico van het ontwikkelen van bipolaire wanorde enige tijd medicijnen zullen worden genomen of voorgeschreven, wijst de MayoClinic.com. Voor mensen die bloedverwanten met bipolaire wanorde hebben, moeten drugs en alcohol worden vermeden helemaal; de chemische veranderingen die optreden wanneer deze stoffen worden verbruikt kunnen aanzetten de erfelijke genen van bipolaire wanorde.


gerelateerde artikelen