Peuter huidaandoeningen

April 12

Peuter huidaandoeningen

Huidafwijkingen kunnen beïnvloeden peuters voor een verscheidenheid van redenen. Sommige aandoeningen die in de volwassenheid laatste beginnen hun wanneer een kind een peuter. Sommige huidaandoeningen vereist minimale behandeling en zal weggaan met weinig hulp, terwijl andere aandoeningen een meer agressieve aanpak vereisen voor het beheren van de symptomen.

Eczeem

Eczeem is een gemeenschappelijke huidaandoening in peuters. Het wordt gekenmerkt door een rode huiduitslag die de huid om te kijken van droge en schilferige kan veroorzaken. De uitslag kan ook bestaan uit rode bultjes die modder en blister. Eczeem wordt ook wel aangeduid als atopische dermatitis en is onaangenaam jeukende voor het kind. Scratching Eczeem huiduitslag kan veroorzaken schade aan de huid evenals infecties. Kid bron Online meldt dat er geen remedie voor eczeem is, maar ouders kunnen behandelen en beheren van de voorwaarde. Artsen schrijven vaak actuele steroid room om te helpen verminderen van de jeuk en huidontsteking verminderen. Ouders moeten helpen hun kinderen te voorkomen dat bekende huid irriterende stoffen zoals sommige detergentia, vernikkelde sieraden en wol.

Psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening die vaak begint in een peuter en blijft in de volwassenheid. Baby Zone merkt op dat de aandoening treedt op wanneer de witte bloedcellen ten onrechte beginnen te vallen de huid van het kind en vaak wordt weergegeven op de hoofdhuid, ellebogen en knieën als rode, schilferige vlekken van huid. Behandeling van psoriasis in peuters omvat ultraviolet licht therapie, steroïde crèmes en actuele vitamine D.

Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris is een huidaandoening die kleine, droge, rode bultjes, ongeveer de grootte van een speldenknop, op de rug van een peuter van armen en soms benen worden weergegeven. Deze aandoening treedt op wanneer de keratine-eiwitten in overmaat geproduceerd en bouwt omhoog binnen haarzakjes. Deze opbouw zorgt ervoor dat de follikels te redden en ontstoken. Keratosis pilaris is een genetische aandoening en is vaak chronisch, wat betekent dat het jaren kan duren. Houd kinderen gezond verklaart dat smerende en hydraterende crèmes kan helpen verminderen de symptomen van de aandoening, maar het is moeilijk om volledig te behandelen.

Seborrheic Dermatitis

Seborrheic dermatitis is ook bekend als cradle cap, vooral wanneer het zich bij zuigelingen voordoet. De aandoening kan zich ook voordoen in peuters en wordt gekenmerkt door schilferige patches op de hoofdhuid en het gezicht en in de huidplooien. De uitslag is meestal geel of soms zalm gekleurd en neigt te vettig zijn. De Mayo Clinic legt uit dat de behandeling met behulp van medicinale shampoo gaat als de voorwaarde op de hoofdhuid en antischimmel en anti-jeuk crèmes optreedt wanneer het wordt weergegeven op andere delen van het lichaam. Een arts kan ook voorschrijven steroïde crèmes voor de behandeling van de aandoening.


gerelateerde artikelen