Home Remedies voor Scheerbultjes

February 12

Razor hobbels, ook bekend als pseudofolliculitis barbae, optreden wanneer geschoren haar regrows, krullen rond en groeit weer in de huid. Volgens de Universiteit van Alabama in Birmingham Health System verschijnen Scheerbultjes vaakst in African American mannen en anderen die de neiging om krullend baarden. Krullend haar verhoogt de kans op het ontwikkelen van Scheerbultjes. In de meeste gevallen zal de hobbels verdwijnen op hun eigen na het haar groeit uit. Huismiddeltjes kunnen bijdragen tot het verminderen van hun verschijning door het verminderen van de ontsteking rond Scheerbultjes, waarbij de haren uit de huid. Als huismiddeltjes en tijd geen resultaten oplevert doen, raadpleegt u echter een dermatoloog voor verdere behandeling.

Theezakjes

Goedkope zwarte thee zakken helpen kunnen om zich te ontdoen van scheermes hobbels, volgens Diane strijkijzers in haar boek "The World's Best Kept schoonheidsgeheimen." Zwarte thee bevat looizuur, waardoor roodheid en ontsteking, en helpt om te kalmeren branden veroorzaakt door razor burn. Goedkope theezakjes bevatten meer looizuur en werk beter dan de duurdere merken. Als u wilt gebruiken, een zwarte theezakje in warm water te bevochtigen en wrijf over het getroffen gebied gedurende twee tot drie minuten. Dagelijks zo nodig herhalen

Baking Soda

Een ouderwetse huis remedie voor razor burn, baking soda, kunnen ook hulp te ontdoen van Scheerbultjes. In het boek "Buitengewone gebruikt voor gewone dingen" raadt de Reader's Digest vereniging deppen van de huid met een katoenen bal gedrenkt in een oplossing van 1 kopje water en 1 tbsp. baking soda om te verlichten Scheerbultjes. Laat het mengsel te blijven op de huid tot droog, meestal ongeveer vijf minuten, en spoel met koud water. De stekende en roodheid moeten verdwijnen. Herhaal de twee of drie keer dagelijks zoals nodig om de hobbels verdwijnen.

Essentiële oliën

Vele essentiële oliën hebben de mogelijkheid om te kalmeren en traktatie Scheerbultjes en messcherp branden. Myriam Zaoui, auteur van "De kunst van scheren," stelt de toepassing van lavendel, kamille en goudsbloem etherische olie to get rid van razor hobbels. Bekend om hun rustgevende en helende eigenschappen, verminderen deze essentiële oliën roodheid en irritatie op het huidoppervlak. Voordat u deze toepast op de huid, Verdun zes tot acht druppels etherische olie in 1/4 kopje ijskoude water om te voorkomen dat verdere irritatie. Nooit onverdunde essentiële oliën direct op de huid aanbrengen.

Honing en azijn

Bekend om zijn antibacteriële eigenschappen, kan honing ook helpen om te behandelen Scheerbultjes, volgens Michael DeJong in zijn boek "Schone kuren." Als u wilt gebruiken, licht betrekking hebben op het getroffen gebied met een laagje honing en afspoelen met koud water na ongeveer vijf minuten. Volg met appel cider azijn, die ook vermindert ontsteking en koelt de huid. DEP de huid droog na het spoelen weg de honing, splash volledig-sterkte azijn naar het gebied, en laat ze in de lucht droog. Scheerbultjes moeten kort na deze behandeling verdwijnen.


gerelateerde artikelen