Beperk je de vrienden uw tiener hangt met?

January 12

Beperk je de vrienden uw tiener hangt met?

Hoewel je waarschijnlijk graag zou hand-pick al uw tiener vrienden, is de realiteit dat uw tiener samenwerkt met anderen op school, in clubs en in sociale kringen waarvan u bent uitgesloten. Proberen te beperken van het type persoon die uw tiener tijd door met brengt kan slechter maken. In plaats daarvan, uw beste weddenschap is accepteren maar onderneming wanneer het gaat om uw tiener keuzes in vrienden. Op die manier u niet uw tiener weg duwen, maar u ook duidelijke verwachtingen over het juiste type van peer invloeden die uw tiener moet zoeken.

Bezorgdheid

Vertel uw tiener dat u niet wilt dat haar tijd doorbrengen met een bepaalde persoon kunt verhogen sommige muren en maken van defiance. Dat komt omdat uw tiener denkt van zichzelf als een volwassene en volwassenen kunnen kiezen hun eigen vrienden. In feite, als u uw tiener vrienden beperken, zou kunnen het maken haar nog harder werken om tijd doorbrengen met mensen van wie u niet goedkeuren. In plaats van regelrechte in uw verzet tegen bepaalde vrienden en groepen, wees slim, accepteren en stevige met de huisregels en het helpen van uw tiener acceptabel gedrag begrijpen als ze met haar vrienden.

Communicatie

Als u merkt dat uw tiener is tijd doorbrengen met vrienden die niet een goede invloed wellicht, erover praten op een nonaccusatory manier. Stel uw tiener vragen over waarom hij houdt van een bepaalde persoon en waarom tijd doorbrengen met die bijzondere vriend is belangrijk. Neem de tijd om te herinneren hem over zijn verwachte gedrag met vrienden en de gevolgen voor het overtreden van regels, zoals krijgen sloeg, een late avondklok verliezen of computer voorrechten te verliezen. Omdat u niet kunt uw tiener schaduw als hij met je vrienden, suggereert in plaats daarvan moet u uit te leggen van het belang van het kiezen van goede vrienden en communicatie open te houden zodat u de eerste op de hoogte van een potentieel probleem, klinisch psycholoog Laura Markham van Ahaparenting.com.

Werkelijkheid

Het instellen van vaste grenzen voor tijd doorbrengen met vrienden is een van de enige manieren om uw tiener met haar collega's beïnvloeden. In plaats van vertellen uw tiener dievan u niet een van haar vrienden, Informeer over haar en wat ze samen doen. Vertrouw uw Ouderschap vaardigheden door te weten dat je je best hebt gedaan om duidelijke grenzen en regels met betrekking tot vrienden en dat uw tiener zal kiezen voor vrienden die vergelijkbare waarden en doelen hebben. De realiteit is dat u altijd uw tiener vrienden niet leuk, maar probeert te beperken van bepaalde personen kan een averechts effect hebben. Uw tiener misschien nog meer tijd doorbrengen met de vriend in kwestie ondanks je. In plaats daarvan concentreren op gedrag met vrienden, in plaats van een specifieke vriend in kwestie.

Hoe om te gaan

Als uw tiener dringt aan op tijd doorbrengen met vrienden die je niet goedkeuren, kunt u overwegen het adagium van het houden van uw vrienden sluiten en uw vijanden dichter. Uw tiener vrienden uitnodigen om uw huis en zijn open en gastvrij. Leren van uw tiener vrienden namen en persoonlijkheden, suggereert Focus Adolescent diensten. Op die manier kan je een goed opgeleide advies stem bij het praten met je tiener. U hebt ook het recht om in te stellen regels voor uw huis. Als vrienden overkomen wilt, moeten zij zich houden aan uw grenzen inzake talen, activiteiten en het gebruik van stoffen.


gerelateerde artikelen