Pruimen en dieet

January 6

Pruimen en dieet

Pruimen is ontstaan in Azië en werden gebracht naar de Verenigde Staten in de jaren 1870. Pruimen zijn een lid van het plantengeslacht Prunus, waartoe ook kersen, abrikozen en amandelen. Je kan niet verkeerd sapodilla's toe te voegen aan uw dieet. Pruimen zijn laag in calorieën en kunnen u uw dagelijkse vezel, vitamine A en vitamine C behoeften.

Laag in calorieën

Pruimen zijn een lage-energie-dichte voedsel, waardoor dat ze bevatten weinig calorieën in vergelijking met hun portiegrootte. Bijvoorbeeld, hebben twee middelgrote pruimen slechts 70 calorieën. De Centers for Disease Control en preventies of CDC, zegt met inbegrip van meer lage-energie-dicht voedsel in uw dieet kunt u beperken uw calorie-inname voor gewichtsbeheersing verlies en honger.

Laag-glycemic Index eten

De meeste van de calorieën in de pruim is afkomstig van koolhydraten in de vorm van suiker. Twee middelgrote pruimen bevatten 19 gram van koolhydraten en 16 gram suiker. Ondanks het feit dat hoog in koolhydraten en suiker, zijn pruimen een laag-glycemic index eten, volgens de Universiteit van Sydney GI Database. De glycemische index rangschikt koolhydraat-bevattende voedingsmiddelen op hoe zij invloed op de bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen met een lage glycemische index veroorzaken slechts een lichte stijging van de bloedsuikerspiegel, terwijl voedingsmiddelen met een hoge glycemische index een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Eten van te veel hoog-glycemische index voedingsmiddelen kan verhogen het risico op hart-en vaatziekten en diabetes, volgens de Harvard School of Public Health, terwijl het eten van voedingsmiddelen met een lage glycemische index helpt bevorderen gewicht verlies en controle diabetes.

Goede bron van vezels

Pruimen zijn ook een bron van vezels. Twee middelgrote pruimen bevatten 2 gram vezels. Volwassenen moeten 20 tot 30 gram vezels die per dag, en de meeste alleen ongeveer 15 gram verbruiken, volgens het USDA dieet richtsnoeren voor Amerikanen. Vezel in voedsel vertraagt de spijsvertering, waardoor controle honger. Vezel voegt ook bulk om kruk om te helpen verlichten en het voorkomen van obstipatie. Fiber kan ook voorkomen dat u het absorberen van cholesterol en verminderen uw risico op hart-en vaatziekten.

Goede bron van vitamine C

Vitamine C is een essentiële in water oplosbare vitamine. U moet voldoende inname van vitamine C te maken van collageen, een belangrijke component gevonden in uw bindweefsel. Collageen is ook noodzakelijk voor een goede wondgenezing. De National Institutes of Health Office of Dietary Supplements--NIH ODS--legt uit dat vitamine C is ook een belangrijke antioxidant, je cellen beschermen tegen oxidatie door vrije radicalen, die kan helpen voorkomen hart-en vaatziekten en kanker. Vitamine C helpt u absorberen ijzer ook. Twee middelgrote pruimen voldoen aan 10 procent van uw dagelijkse waarde, of ongeveer 6 milligram.

Goede bron van vitamine A

U kunt uw vitamine A behoeften pruimen. Twee middelgrote pruimen voorzien in 8 procent van je dagelijkse waarde vitamine A, of ongeveer 400 internationale eenheden. Vitamine A is een essentiële vetoplosbare vitamine die nodig zijn voor oog gezondheid, groei en ontwikkeling, sterkte van de botten, immuun gezondheid en voortplanting, volgens de NIH ODS.


gerelateerde artikelen