Ziekte van Lyme Rash symptomen

September 9

Ziekte van Lyme Rash symptomen

Ziekte van Lyme is een infectie veroorzaakt door de Frühsommer meningo Borrelia burgdorferi bacteriën. Indien onbehandeld, vordert de ziekte van Lyme via drie fasen. Tijdens de eerste vroege gelokaliseerde stadium verschijnt een karakteristieke uitslag op de plaats van de tekenbeet in 75 procent van degenen die besmet zijn, volgens het handboek van Merck voor Healthcare Professionals. De symptomatische huiduitslag kan later worden verspreid; Nadat het verdwijnt, kan het terugkeren in een later stadium van de ziekte.

Plek of Bump

Een van de vroege symptomen ziekte van Lyme is een uitslag bekend als erythema migrans. Deze ontstekingsreactie in eerste instantie weergegeven als een platte, rode plek op de huid, genaamd een macula, of een rode verhoogd bult of puistje, genaamd een papule, volgens het handboek van Merck. Deze plek of bult treedt op op de plaats van de tekenbeet, vaak in de oksel of op de dij of bil. Het kan voelen zacht en warm aanvoelt, volgens de medewerkers van MayoClinic.com.

Groeiende Patch

Tussen drie en dertig dagen na de oorspronkelijke infectie, de plek of bult uitgebreid vormen een rode patch met een diameter van vijf tot zes inch, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration. Het midden van de patch kan duidelijk terwijl de periferie rood van kleur blijft, waardoor het gebied de schijn van een schot in de roos, volgens het handboek van Merck. Het centrum kan worden hard en verduisterde. De Universiteit van Maryland Medical Center merkt op dat een onvolledige cirkel vormen kan, waardoor de schijn van een boog in plaats van een volledige ring, en dat verslag van de patiënten het gevoel van een brandende sensatie in plaats van jeuk op de site van de uitslag. Dit verdwijnt meestal na drie tot vier weken.

Secundaire uitslag

Kort na het begin van de infectie ontwikkelen bijna 50 procent van octrooien die niet behandeling voor de ziekte van Lyme ontvangen verschillende andere kleinere secundaire laesies, de Merck manual notities. Deze secundaire, symptomatische de uitslag lijkt op andere gebieden van het lichaam en de laesies hoeft niet geharde centra. De weergave van secundaire letsels geven aan de verspreiding van de Borrelia burgdorferi-bacterie van de oorspronkelijke site van de infectie naar andere delen van het lichaam.

Wederverschijning

Tijdens de late-stadium de ziekte van Lyme, de letsels van de huid die hebben genezen opnieuw kunnen opstarten, de Merck manual zegt.

Uitslag van de allergische reactie

Mensen die allergisch zijn voor het speeksel van teken een reactie kunnen optreden en de locatie van de tekenbeet kan rood worden, volgens MayoClinic.com. De roodheid is tijdelijk en niet verdiepen in kleur of uit te breiden, zoals met erythema migrans.


gerelateerde artikelen