Wat Is de juiste manier te ademen tijdens het hardlopen?

September 4

Overzicht

Veel lopers, vooral beginners, wilt weten hoe om te ademen goed tijdens het hardlopen. Ademhaling te snel of te ondiep kunnen erg ongemakkelijk, die kan leiden tot snellere vermoeidheid. Maar leren hoe om te ademen goed is vrij eenvoudig. Zodra u meester deze techniek, kan uw lopen veel gemakkelijker en veel leuker geworden.

Langzaam opwarmen

Een goede warming-up is belangrijk om je ademhaling geregeld. Begin met een drie - tot vijf minuten lopen. Dit zal geleidelijk verhogen uw ademhaling. Wanneer u begint uw uitvoeren, start langzaam gedurende de eerste 10 minuten. Je bent nog in de fase van een warming-up, dus het doel is het langzaam verhogen van uw hartslag en ademhaling. Als u bent happend naar lucht, u snel aan de slag te.

Haal diep adem

Diepe ademhaling is hoe je kunt deelnemen aan een volledige adem van zuurstof. Tijdens uw vlucht, zorg ervoor dat u volledig ontspannen. Als je strakke of angstig, zal je lichaam niet zitten kundig voor in diepe adem nemen. Praktijk trekken in een diep adem en voel het gaan helemaal naar je buik. Adem langzaam en onderhouden dit comfortabele, ontspannen ademhaling voor de duur van je run. Je moet je buik stijgen en lager, niet je borst. Als je borst stijgt, bent u ondiep ademhalen, die niet efficiënt is.

Adem in door uw neus en mond

Dit zal u helpen om meer zuurstof in en koolzuurgas uit. Sommige mensen hebben verteld om te ademen in door hun neus en uit door hun mond, maar deze techniek kan de hoeveelheid lucht genomen aanzienlijk beperken. Het is beter om uw neus en mond kunt in-en uitademen.

Gebruik een verhouding van 3:2

Tijd van je ademhaling met uw stappen. Met behulp van een 3:2 inademen naar verhouding, uitademen Neem volledige adem voor drie stappen en out voor twee stappen. Dit betekent dat je inademt op de linker-, rechter-, linker stappen en uitademen op de linker, juiste stappen. Dit patroon helpt u zich concentreren op je ademhaling, zodat u niet te ondiep ademen of te snel. U zult ook een lagere hartslag zien omdat je bent in staat om meer zuurstof in.

Gebruik de Talk-Test

De meeste van uw punten moeten in een tempo waar je tijdens het lopen praten kunt. Dit betekent dat u op een aërobe niveau uitgevoerd en het krijgen van voldoende zuurstof voor uw tempo. Als je niet meer dan een paar woorden tegelijkertijd spreken, bent u te ondiep of lopende te snel ademen. Dit kan worden vermoeiend en make ongemakkelijk loopt.


gerelateerde artikelen