Hoe de behandeling van jicht met prednison

August 17

Hoe de behandeling van jicht met prednison

Jicht is een pijnlijke vorm van artritis die meestal het aanvallen van de grote teen. Het begin van de jicht is meestal plotselinge, veroorzaakt intense pijn, roodheid en ontsteking van de opbouw van •Uraat kristallen in het gewricht. Volgens «««MayoClinic.com, kunnen deze kristallen vormen wanneer de niveaus van urinezuur in het lichaam te hoog zijn. Urinezuur wordt gevormd door de afbraak van bepaalde voedingsmiddelen, met inbegrip van orgaanvlees, asperges en ansjovis. Urinezuur gaat meestal uit het lichaam via de nieren, maar wanneer niveaus te hoog krijgt, het kan precipiteren uit in de kleine gewrichten. Prednison is een van de geneesmiddelen die gebruikt worden voor de behandeling van jicht.

Stap 1

Raadpleeg dan uw arts of gezondheidszorg provider om te bepalen als prednison te nemen een optie is. Prednison is niet aanbevolen voor degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Prednison mat kunnen niet worden genomen door degenen met bepaalde medische aandoeningen, zoals leveraandoeningen, nierziekten of hoge bloeddruk.

Stap 2

Bekijk huidige medicijnen en supplementen die u neemt, met inbegrip van vitaminen en kruidenextracten supplementen, met uw gezondheid-zorgverlener. Prednison kan leiden tot interactie met sommige medicijnen en supplementen, zoals bloed verdunners en geboortebeperking pillen. Zij kan optreden om te vergroten, verkleinen of hun effecten te wijzigen.

Stap 3

Bespreek met uw gezondheidszorg provider welk type en dosering van prednison is het meest geschikt is voor uw behandeling. Prednison is verkrijgbaar in tabletten en als orale oplossingen. Uw arts zal bepalen als prednison wordt gebruikt als een therapie op korte termijn of lange termijn. Uitgaande doses bereik van 5mg naar 60mg per dag. Uw arts bepaalt de laagste effectieve dosis.

Stap 4

Vraag uw provider gezondheidszorg over de bijwerkingen van de prednison. Sommige van de bijwerkingen zijn hoofdpijn, fragiele huid en gewichtstoename.

Stap 5

Neem uw medicatie zoals aangegeven. Als u een dosis mist, bel uw gezondheid-zorgverlener voor instructies. Stop niet met prednison plotseling zonder te bespreken met uw arts, omdat er ontwenningsverschijnselen kunnen.

Waarschuwingen

 • Vermijd contact met degenen die aan een verkoudheid of de griep lijden, omdat prednison het immuunsysteem onderdrukt.
 • Eet geen grapefruit waarbij prednison, tenzij uw arts anders adviseert.
 • Neem prednison onder de zorg van een arts alleen. Prednison kan leiden tot vochtretentie en hoge bloeddruk bij hogere doseringen.

Tips

 • Meet uw dosis van vloeibare prednison met de dosis-metende lepel geboden, niet met een reguliere theelepel.
 • Uw andere artsen en tandarts hiervan onmiddellijk mededeling dat u prednison neemt.
 • Bewaar de prednison zoals aanbevolen door uw apotheker.

Wat die u nodig hebt

 • Lijst van alle huidige medicijnen
 • Lijst van alle huidige supplementen
 • Prednison tabletten of orale suspensie
 • Gekalibreerd meten lepel of kopje
 • Glas water

gerelateerde artikelen