Antihistaminica voor Eczema

January 9

Volgens de Mayo Clinic is eczeem een jeukende ontsteking van de huid. Het wordt meestal gezien bij zuigelingen en kinderen, kan maar blijven in de volwassenheid of later in het leven voor het eerst verschijnen. Eczeem is een allergische reactie, niet aan een bepaalde stof maar een reactie van het immuunsysteem, volgens DrGreene.com. Verschillende allergenen kunnen leiden tot een eczeem uitbraak zoals seizoengebonden allergieën of allergieën van het voedsel. Antihistaminica worden vaak gebruikt om de jeuk en huidirritatie te verminderen, en ter vermindering van allergische reacties op stuifmeel, stof en huisdier dander. Een persoon moet een arts raadplegen voordat u probeert te zelfmedicatie.

Doel

Allergische reacties worden veroorzaakt door het immuunsysteem het vrijgeven van verschillende chemische stoffen om te vechten uit de intruding stof. Verschillende antilichamen en histamine worden vrijgelaten in de bloedbaan, die gemeenschappelijke allergische reacties zoals runny neus, waterige ogen en huidirritaties veroorzaken. Antihistaminica beperken het lichaam van de productie van histamine, vermindering van het bedrag van de allergische reacties, volgens familydoctor.org.

Typen--eerste generatie

Er zijn twee categorieën van antihistaminica voor eczeem: eerste en tweede generatie. Eerste generatie antihistaminica zijn oudere geneesmiddelen die zijn doorgaans sterker en zijn bekend voor het maken van mensen slaperig, volgens familydoctor.org. Eerste generatie antihistaminica zijn difenhydramine, dimenhydrinate en chlorpheniramine. Deze antihistaminica worden gebruikt voor de behandeling van ernstige gevallen van eczeem, vooral die verband houden met de allergieën van het voedsel, dier of schimmel.

Typen--tweede generatie

Tweede generatie antihistaminica zijn nieuwere geneesmiddelen die vaak komen in een 24 uur per dag, één dosis niet doen oversteken in de hersenen en niet leiden tot slaperigheid. Tweede-generatie antihistaminica worden gebruikt ter voorkoming van een uitbraak van eczeem in iemand met seizoengebonden allergieën. Tweede generatie antihistaminica, loratadine als cetirizine, kunnen worden gekocht over de toonbank.

Bijwerkingen

Familydoctor.org stelt dat tweede generatie antihistaminica geen ernstige bijwerkingen hebben. Het gebruik van de eerste generatie antihistaminica kan leiden tot duizeligheid, slaperigheid of hyperactiviteit. Het is niet aanbevolen dat een persoon eerste generatie antihistaminica vóór rijden of het werken met zware machines, zoals zij van de persoon een psychisch proces kunnen schaden. Een persoon die is het nemen van slaappillen, sedativa of spierverslappers mag niet antihistaminica, volgens familydoctor.org. Tweede generatie antihistaminica, maar zijn minder waarschijnlijk om te interageren met andere geneesmiddelen.

Overwegingen

Mensen die lijden aan hoge bloeddruk, nierziekten, glaucoom, een vergrote prostaat, hart-en vaatziekten, ziekte van de schildklier of ademhaling problemen moeten niet eerste generatie antihistaminica. Als een persoon nier- of leveraandoening heeft, moet ze praten met een arts voordat u een tweede generatie antihistaminicum. Als het gebruik van antihistaminica niet verbeteren of een persoon uit een eczeem uitbraak effectief te voorkomen, moet ze praten met haar arts over andere vormen van behandeling. Eczeem kan worden behandeld door het vermijden van hitte, houden de huid vochtig en weg allergenen, volgens DrGreene.com te blijven.


gerelateerde artikelen