Huidverzorging alternatieven voor chemische peelings

December 26

Huidverzorging alternatieven voor chemische peelings

Overzicht

Chemische peelings zijn gebruikt voor de behandeling van de zon beschadigde huid, acne, verkleuring van de huid en andere onvolkomenheden van de huid zoals rimpels. Het gaat om de toepassing van chemische stoffen zoals alfa hydroxy zuren, fenol of trichloorazijnzuur op de huid gedurende een bepaalde periode van tijd, waarna de chemische stof wordt verwijderd. Dit resulteert in een geleidelijke peeling off van de lagen van de huid te onthullen nieuwe huid. Alternatieven voor chemische peelings omvatten dermabrasie, laser resurfacing en de toepassing van actuele medicatie zoals tretinoïne.

Dermabrasie

Dermabrasie is een procedure waarbij de schuren neer van het huidoppervlak. Een schurende mechanisch apparaat wordt gebruikt voor zand of Schraap van beschadigde huid. Hierdoor kunnen nieuwe huid te genereren in plaats van de eerder ongewenste huid. Deze procedure wordt gebruikt voor de behandeling van de gehavende huid, verkleurde huid en zon beschadigde huid. Sommige bijwerkingen of risico's van dermabrasie omvatten hyperpigmentatie, hypopigmentatie, vorming van kleine witte hoofden, ontwikkeling van littekenweefsel en infectie. Verklein uw risico van het ontwikkelen van complicaties en is het het beste om te kiezen van een gekwalificeerde dermatoloog voor deze procedure.

Laser Resurfacing

Lasertherapie kan worden gebruikt om de huid net als chemische peelings de kop opsteken. Tijdens de lasertherapie, is een lichtstraal toegepast op de huid. Het licht verwarmt de huid en stimuleert de productie van collageen, een eiwit dat de huid stevig houdt en rimpel-vrij. De hitte veroorzaakt ook de bovenste laag van je huid schil af. Het eindresultaat van deze behandeling is de ontwikkeling van nieuwe huid gladder, steviger en meer jeugdige verschijning. Verwachten dat sommige tijdelijke pijn en roodheid van de huid na de ingreep. Je kan tot een maand voor uw huid te genezen, en u zal moet beschermen uw huid tegen de zon gedurende deze tijd. Zonnebrandcrème met SPF 15 of meer kunt bieden bescherming tegen de zon terwijl uw huid heelt.

Tretinoïne

Tretinoïne is een voorschrift crème ook bekend als Renova, Retin-A, Atralin, Esquire en Refissa, onder andere namen. Het is een derivaat van vitamine A en kan worden gebruikt voor de behandeling van acne, fijne rimpels en zon beschadigde huid. Tretinoïne werkt door peeling uit de bovenste laag van de huid en stimuleert ook de collageenproductie. Deze crème moet worden gebruikt zoals voorgeschreven door een dermatoloog. Neem contact op met uw dermatoloog als u ondervindt ernstige vormen van de volgende handelingen uit: roodheid van de huid, peeling, droogheid van de huid en een stekende gevoel van de huid.


gerelateerde artikelen