Waarom Is voeding & oefening belangrijk wanneer u TMJ hebt?

July 19

Waarom Is voeding & oefening belangrijk wanneer u TMJ hebt?

Kaakgewricht gezamenlijke wanorde, gewoonlijk genoemd TMJ, beïnvloedt het gewricht van de kaak en de beweging van de kaak spieren. Het kaakgewricht gemeenschappelijke functies om verbinding maken met uw onderkaak tot op het bot van de temporale gelegen aan de zijkant van je hoofd. Dit maakt de bek openen en sluiten en u kunt kauwen, gapen en praten. TMJ stoornis veroorzaakt slechte functioneren van de spieren van uw kaak, waardoor het pijnlijk en moeilijk te openen van de kaak.

TMJ stoornis

TMJ stoornis wordt gekenmerkt door pijn in de kaak en omliggende gebieden en de beperkte mogelijkheid om te openen van de kaak. Andere symptomen van TMJ zijn oorpijn, popping geluiden in het gewricht van de kaak, hoofdpijn en zwelling van de zijkant van uw gezicht. Hoewel niet alle oorzaken van TMJ bekend zijn, zijn sommige oorzaken slijpen van uw tanden, benadrukt-geïnduceerde spierspanning in de nek- en schouderklachten ruimtes en een ongelijke beet.

Dieet

Een zachte voeding kan helpen bij de behandeling van TMJ. Zachte voedingsmiddelen zijn gemakkelijker te kauwen en zal minder stress op uw kaak, waardoor de spieren en gewrichten te rusten. Zacht voedsel dat kunnen worden gegeten zijn eieren, zachte kazen, aardappelen, gekookte granen, soepen en groenten die goed gekookt. Alle voedingsmiddelen die kunnen worden gemengd kunnen ook worden opgenomen in een zachte voeding.

Oefening

Hebt u van TMJ, kan doen oefeningen voor uw kaak helpen de spieren los en helpen met stijfheid. Oefeningen kunnen bestaan uit zachte kaak rekken en ontspannende oefeningen die helpen om te kaak verkeer te verhogen. Uw arts en een fysiotherapeut kunnen aanbevelen oefeningen gebaseerd op uw individuele behoeften. Naast kaak oefeningen, kan regelmatige lichaamsbeweging helpen verlichten stress die tot TMJ leiden kan.

Andere overwegingen

Naast het dieet en lichaamsbeweging, kunnen andere methoden worden gebruikt voor de behandeling van TMJ. Deze omvatten toepassen van vochtige warmte op de kaak gebied twee keer per dag, ice-packs, stabilisatie spalken te helpen juiste toepassen uw beet en voorkomen van slijpen uw tanden tijdens het slapen en pijn medicatie. Botox in kleine doses is ook gebruikt, hoewel het niet is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor de behandeling van TMJ. Symptomen van TMJ soms duren slechts voor een korte periode van tijd, maar als ze niet of verslechteren blijven, melden uw arts.


gerelateerde artikelen