Voeding van zuivere ahornstroop vs. honing

October 28

Voeding van zuivere ahornstroop vs. honing

Honing en ahornstroop kunnen zowel worden zoetstoffen verkocht als meer natuurlijke alternatieven voor geraffineerde suiker, maar hun overeenkomsten er bijna beëindigd. Voor starters, is ahornsiroop door de mens veroorzaakte, geproduceerd van verwarming van het sap van de esdoorn, terwijl honing een natuurproduct is, geproduceerd door bijen van stuifmeel als voedselbron. Voedingswaarde, honing en ahornstroop beide bestaan voornamelijk uit koolhydraten, hoewel zeer verschillende soorten. Bovendien verschilt hun samenstelling van vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen en andere onderdelen ook enorm.

Koolhydraten

Van de 216 g koolhydraten in een kopje ahornsiroop zijn 192 g van suikers. Van de 279 g koolhydraten in een kopje van honing zijn 278 g van suikers, met.7 g komt in de vorm van voedingsvezels, van welke ahornsiroop geen heeft. De suikers in ahornsiroop zijn voornamelijk in de vorm van de sacharose, glucose en fructose. In honing zijn de suikers hoofdzakelijk in de vorm van fructose en glucose met sommige sacharose. Sacharose is een complexe suiker die in de eenvoudige suikers fructose en glucose breekt.

Calorieën

Een kopje van ahornsiroop is 840 calorieën, 835 die afkomstig zijn van koolhydraten en 5.4 van die komen uit vetten. Ahornsiroop heeft 1 g totale vetgehalte in de vorm van verzadigd vet, terwijl honing helemaal geen vetten bevat. Zowel honing en ahornstroop hebben geen cholesterol. Een kopje van honing bevat 1031 calorieën, 1,027 die afkomstig zijn van koolhydraten en 3.4 van welke afkomstig zijn van eiwitten. Een kopje van honing heeft 1 g eiwit, terwijl ahornsiroop geen heeft.

Vitaminen

Honing bevat meer vitaminen dan ahornsiroop. Honing is een belangrijke bron van vitamine C, die van welke ahornsiroop geen heeft. Honing heeft ook vitamine B6, niacine en folaat, terwijl ahornsiroop niet, en vier keer meer riboflavine bevat. Ahornsiroop bevat echter thiamine, welke honing niet. Beiden bevatten pantotheenzuur, hoewel honing twee keer zoveel bevat.

Mineralen

Ahornsiroop bevat meer mineralen dan honing. Ahornsiroop heeft aanzienlijk meer calcium, ijzer, magnesium, kalium, zink en koper per portie dan honing. Ahornsiroop is ook een belangrijke bron van het mineraal mangaan. Zowel honing en ahornstroop bevatten gelijkwaardige verhoudingen van fosfor, natrium en selenium. Honing bevat fluoride, terwijl ahornsiroop niet, en ongeveer de helft van het natriumgehalte heeft.

Andere voeding onderdelen

Honing bevat aminozuren, terwijl ahornsiroop niet. Ahornsiroop bevat twee keer zoveel water als honing. In een studie van 2009 gepubliceerd in het "Journal van de American Dietetic Association", zowel ahornsiroop en honing waren beide blijken te bevatten "tussenliggende anti-oxidant activiteit," met een dagelijkse inname van 130 gram verstrekken van ongeveer het equivalent antioxidant-capaciteit van een enkele portie per dag van noten en bessen.


gerelateerde artikelen