Vitaminen voor boezemfibrilleren

May 29

Vitaminen voor boezemfibrilleren

Boezemfibrilleren is een voorwaarde waarin zenuwimpulsen die regelen de hartslag onregelmatig worden en veroorzaken een ongeorganiseerd hartritme in de atria--de bovenste holten van het hart. Deze aandoening komt voor in 3 tot 5 procent van de mensen ouder dan 65, volgens de hart ritme Society. Sommige vitaminen zijn bevonden om te verminderen van symptomen van boezemfibrilleren. Raadpleeg uw arts over het gebruik van vitaminen voor de behandeling van boezemfibrilleren.

Vitamine C

Vitamine C is aangetoond dat het verminderen van boezemfibrilleren bij sommige patiënten na coronaire bypass chirurgie, volgens David Rakel, M.D., auteur van het boek "Integratieve geneeskunde." Het mechanisme dat door welke vitamine C vermag corrigeren de abnormale hart ritmes is onbekend, hoewel het wellicht iets te maken met de de vitamine anti-oxidant activiteit en vermindering van oxidatieve stress op het hart. Vitamine C levert ook anti-inflammatoire voordelen die helpen kunnen met het hartritme te reguleren.

Vitamine B-6

Vitamine B-6 helpt hartfunctie door het verlagen van de niveaus van homocysteïne, een pro-inflammatoire molecuul geassocieerd met verhoogd risico op coronaire hartziekte en andere hartaandoeningen, volgens Sylvia Escott-Stump, auteur van het boek "Voedings- en diagnose-gerelateerde zorg." Een studie gepubliceerd in September 2004 de kwestie van de "American Journal van het hart" gevonden dat lage niveaus van vitamine B-6 en hoge niveaus van homocysteïne geassocieerd met een vorm van boezemfibrilleren in 310 hartpatiënten werden. Vitamine B-6 ook deelneemt aan de productie van rode bloedcellen en is belangrijk voor een gezonde bloedsomloop.

Magnesium

Magnesium nemen voordat hartoperatie kan verminderen risico van het ontwikkelen van boezemfibrilleren, volgens een studie gepubliceerd in het juni 2008 nummer van het tijdschrift "Health Technology Assessment." De herziening van 22 eerder gepubliceerde studies bekende één onderzoek in welke magnesium suppletie resulteerde in 9 procent minder optreden van boezemfibrilleren na hartoperatie. Eerdere inleiding van magnesium suppletie, ten minste 12 uur voor de ingreep, ook geleid tot lagere risico voor boezemfibrilleren in vergelijking tot het beheren van magnesium tijdens chirurgie of minder dan 12 uur vóór de ingreep. Onderzoekers concludeerden dat suppletie van magnesium kan verminderen risico van boezemfibrilleren en ziekenhuis verblijven na hartoperatie te verkorten.

Essentiële vetzuren

Essentiële vetzuren, zoals de omega-3 vetzuren gevonden in visolie, vermindert het risico van boezemfibrilleren na hartoperatie in een aantal manieren, volgens een studie uitgevoerd op de Division of Cardiology, Policlinico Casilino Rome, Italië. Omega-3 vetzuren ontsteking verminderen en verbeteren van zowel de structuur van de atria en de elektrische geleiding aan de atria, zeggen de onderzoekers. De studie werd gepubliceerd in de uitgave van januari 2011 van het tijdschrift "Pacing en klinische electrofysiologie."


gerelateerde artikelen