Anti-misselijkheid drukpunt

June 23

Anti-misselijkheid drukpunt

Als je een anti-misselijkheid armband ter bestrijding van zeeziekte hebt gedragen of gedrukt op de onderkant van je pols voor het verlichten van ochtendmisselijkheid, u hebt gebruikt de oude Chinese medische praktijk genaamd acupressuur. Ook wel de Nuiguan of de innerlijke Gate in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM),---minder romantisch---P6, of het pericard 6, door westerse acupuncturisten, deze drukpunt kan u helpen verlichten misselijkheid discreet en effectief.

Theorie

Je lichaam is samengesteld uit een netwerk van energiekanalen, ook wel genoemd "meridianen," die trekken de vitale levenskracht, of 'qi', voedsel, lucht en uw omgeving in het algemeen volgens Iona Teeguarden, Jin Shin Do acupuncturist en mede-auteur van "A Complete Guide to acupressuur." Wanneer qi vloeiend verloopt, kunt u gemakkelijk een staat van gezondheid te handhaven. Wanneer qi wordt geblokkeerd---vaak als gevolg van stress, verandering of letsel---kunnen symptomen zoals misselijkheid ontstaan.

Hoe het werkt

Wanneer u op een punt van acupressuur, je vrijlating van fysieke spanning in de spieren en mogelijk bloed stromen, merkt Susan Lark, vrouwen gezondheid en preventieve geneeskunde expert en auteur van "Dr. Susan Lark van het oestrogeen besluit Self Help boek." Op een subtieler niveau, leeuwerik notities, begint qi te stromen vrij, waardoor het lichaam en geest terug te keren naar een staat van evenwicht. Unidirectioneel om te denken van een acupressure punt is als een klep die op een energie-lijn zit. Masseren van het punt opent de klep, het vrijgeven van een stagnatie in de lijn en het toestaan van qi stroom te hervatten.

Onderzoek

Masseren van de innerlijke Gate drukpunt heeft bewezen zeer effectief in het bestrijden van misselijkheid in klinische proeven. In een 2009 onderzocht review, gepubliceerd in "Borst onderzoek en behandeling van kanker," Li-Fen Chao en collega's van de School voor verpleegkunde Chang Gung Universiteit in Taiwan de effecten van acupoint stimulatie over de nadelige effecten van de behandeling van de kanker van de borst. Zij vonden dat de manipulatie van de innerlijke poort opgelucht misselijkheid en braken na chemotherapie, en met name geholpen die patiënten die acuut misselijk waren.

Locatie

De innerlijke poort op jezelf door te draaien aan de palm van een hand om je ogen te vinden. Zoek de plooi op je pols die dichtst aan uw palm zit. Meet drie vinger-breedtes naar beneden uit de plooi. Druk stevig tussen de twee pols beenderen te voelen van de tender spot van de innerlijke Gate, volgens acupressuur Online. Omdat punten kunnen heel klein zijn, is het wellicht met uw wijsvinger of middelste vinger, in plaats van uw duim, te druk op de plek. U kunt ook de gum einde van een potlood om te manipuleren het punt. Voor het verlichten van misselijkheid, het punt voor drie minuten of meer op elke pols, beginnend met de kant die minder pijnlijke voelt ingedrukt.

Overwegingen

Hoewel het innerlijke Gate-punt werkt goed om misselijkheid tijdelijk verlichten, zou een authentiek TCM behandeling betrekken manipulatie van meer dan één punt, notities Pamela Weiss, acupuncturist en professor aan de Vakgroep verpleegkunde aan Augsburg College in Minneapolis. In haar hoofdstuk over acupressuur in het boek "Complementaire/alternatieve therapieën in de verpleegkunde" betoogt Weiss dat misselijkheid meestal onevenwicht op een diep intern niveau weerspiegelt. Om het even wie van een aantal mogelijke onderliggende problemen kan leiden tot misselijkheid. Om volledig te elimineren misselijkheid, het advies inwinnen van een beoefenaar van de TCM.


gerelateerde artikelen