Dosering van Cordyceps voor astma

October 14

Dosering van Cordyceps voor astma

Wanneer in de greep van een astma-aanval, vindt u het uiterst moeilijk om te trekken een adem van de lucht. Astma is een chronische aandoening die een ontsteking van de longen, die ernstig beperkt uw mogelijkheid om vrij te ademen. Astma heeft een aantal verschillende oorzaken en triggers, met inbegrip van allergieën, en is van invloed op meer dan 20 miljoen mannen, vrouwen en kinderen in de Verenigde Staten, volgens 2009 informatie van de Universiteit van Maryland Medical Center. Cordyceps is een oude kruid, lang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde voor een verscheidenheid van kwalen, waaronder astma, bronchitis, tuberculose en nierfalen. Cordyceps is een kruidenmiddel verkocht als een voedingssupplement; de FDA heeft daarom niet vastbesloten zijn veiligheid, werkzaamheid of exacte dosering.

Over Cordyceps

Hoewel het wordt meestal ingedeeld als een kruid, is Cordyceps eigenlijk afgeleid van een parasitaire schimmel die langs de achterkant van een rups inheems in delen van China groeit. De rups, die het larvale stadium van de Hepialus armoricanus vlinder is, is aangevallen door de schimmel en vernietigd. Samen, zijn de rups en schimmel geoogst en gedroogd voor gebruik als een kruidenmiddel. Cordyceps wordt vaak gebruikt als een algemene versterking van het lichaam tonic volgende ziekte, maar het wordt ook gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, hoog cholesterol, leverziekte, virale infecties, kanker, seksuele disfunctie en respiratoire ziekte, zoals bronchitis en astma. Op het moment van publicatie is wetenschappelijk onderzoek naar cordyceps beperkt. Meer klinische studies zijn nodig om het bepalen van haar rol als een behandeling voor deze voorwaarden.

Cordyceps voor astma

Een studie gepubliceerd in September 2010 in de "International Journal of Molecular Medicine" gevonden extract van cordyceps effectief in het bestrijden van enkele van de gevolgen van astma in muizen. Aanvullend onderzoek om te bepalen zijn werkzaamheid voor de mens zijn noodzakelijk. Volgens «««Drugs.com lijken in het lab, cordyceps te werken door het verbeteren van de oxygenatie van longweefsel, die kan ook rekening voor het gebruik bij de behandeling van hoogteziekte.

Cordyceps dosering overwegingen

Als gevolg van onvoldoende bewijs ter ondersteuning van het gebruik ervan voor astma, is er geen definitieve aanbevolen dosering voor de behandeling van deze luchtwegen kwaal. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor advies over hoeveel cordyceps te nemen. Volgens de nationale norm is de typische aanbevolen dosering van cordyceps 3 tot en met 9 g voor 4 tot 6 weken. Echter, de vele verschillende kruiden preparaten cordyceps hebben wisselende hoeveelheden van het kruid, dus pas het precies zoals aanbevolen door uw arts.

Voorzorgsmaatregelen

Cordyceps nemen in elke dosering kan produceren sommige bijwerkingen, zoals duizeligheid, droge mond, verlies van eetlust, misselijkheid en diarree. Geef nooit cordyceps aan kinderen of nemen tijdens zwangerschap of borstvoeding, tenzij daartoe geadviseerd door uw arts. Niet gebruiken in combinatie met astma inhalatoren bloed verdunners, orale anticonceptiva, immuunonderdrukkende en diabetes medicijnen. Neem geen cordyceps hebt u een hart aritmie, nierkwalen, prostaat problemen of een hormoon-gevoelige kanker, zoals borstkanker.


gerelateerde artikelen